Бивш гръцки зам.-министър се обеси

Лъчезар Вълев 05 октомври 2012 в 10:32 1534 0

Леонидас Дзанис. Снимка: spirospero.gr
Леонидас Дзанис. Снимка: spirospero.gr

Бившият гръцки заместник-министър на вътрешните работи и депутат от левицата Леонидас Дзанис се е обесил в дома си в град Волос, съобщи в. "Та Неа".

Тялото на 57-годишният Дзанис е било намерено от съпругата му късно снощи в дома им, съобщава представител на гръцката полиция.

Властите разследват версията за самоубийство, въпреки че бившият министър не е оставил предсмъртно писмо.

"Не издържам. Веднъж вече страдах, няма да го понеса пак. Не мога повече...", повтарял през последните няколко дни Дзанис, разказват негови роднини и приятели.

Преди няколко дни името на Дзанис бе обявено в списъка с 36 политици, заподозрени във финансови злоупотреби и данъчни измами. Проверката срещу него се водеше от службата за борба с финансовите престъпления в Солун.

Прокуратурата бе поискала да бъдат отворени неговите банкови сметки.

В черния списък, който бе обявен от финансовият министър Янис Стурнарас, попадат бивши министри, кметове, депутати и други висши служители.

Повечето от тях публично отрекоха каквато и да било замесеност в злоупотреби и заявиха, че ще се обърнат към съда.които се разследват за незаконно забогатяване.

Леонидас Дзанис е роден на 7 септември 1955 г. в Аерино, малко селце близо до гр. Волос, Централна Гърция. Завършва юридическия факултет на Солунския университет "Аристотел". 

Политическата му кариера започва през 1993 г., когато е избран за депутат от гръцката социалистическа партия ПАСОК. От 1999 г. до 2001 г. Дзанис е зам.-министър на вътрешните работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови