Билд: Шумахер е в критично състояние след пневмония

OFFNews 12 февруари 2014 в 13:49 8134 2

Михеал Шумахер

Михаел Шумахер има възпаление на болите дробове, което в неговото състояние е много опасно, съобщава германското издание "Билд". Седемкратният шампион от Формула 1 е в кома от 29 декември 2013 г. след инцидент при спускане със ски. Той е настанен в клиника в Гренобъл.

"Възпалението на белите дробове като цяло е опасно, защото тялото получава малко кислород и това отслабва съпротивителните сили", коментира за изданието проф. Хайнцпетер Мьоке, ръководител на института за спешна помощ към клиника в Хамбург.

В същото време, при пациентите в кома силите са отслабени и затова пневмонията може в най-лошия случай да доведе до отказ на много органи и до смърт, уточнява проф. Мьоке.

По думите му причината за развитие на пневмония при пациенти в кома е фактът, че в гърлото се образува секрет, който не може да се изхвърли чрез кашлица - здравият човек кашля или поглъща няколко пъти на минута без да го забележи и това предпазва белите дробове.

Лекарите ще трябва да лекуват Шумахер със силни антибиотици. Дали инфекцията пречи на събуждането на пациент в кома не е ясно.

До момента от клиниката не са коментирали твърденията, цитирани от "Билд". Мениджърката на 45-годишния шампион Сабине Кем заяви само: "Не коментирам спекулации".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!