Съпругата на Шумахер: Оставете ни на мира!

OFFNews 07 януари 2014 в 16:38 3886 2

Корина Шумахер Снимка: dpa

Снимка dpa

Корина Шумахер Снимка: dpa

Съпругата на пенсионираната звезда от Формула 1 Михаел Шумахер отправи молба към репортерите да уважават неприкосновеността на личния им живот и да напуснат района на клиниката в Гренобъл, където той е настанен.

Седемкратният световен шампион е с черепно-мозъчна травма в кома след падане при спускане със ски във френските Алпи на 29 декември.

Корина Шумахер призова медиите да „оставят лекарите на мира да работят“.

Апелирайки за подкрепа в „нашата обща борба с Михаел“, г-жа Шумахер заяви: „Важно е за мен лекарите и болницата да бъдат оставени на мира да работят – моля, доверявайте се на техните изявления и напуснете клиниката“.

Тя призова репортерите също „да оставят семейството ни на мира“ след медийните спекулации от последните дни за състоянието на Шумахер. В отговор на изявления от неоторизирани лица от болницата съобщиха, че състоянието на Шумахер остава стабилно, но критично.

Очаква се разследващите инцидента да дадат подробности за него в сряда.

Местните медии във Франция предават, че кадри от камерата, прикачена към каската на Шумахер, ще бъдат използвани от разследващите инцидента във Франция.

Според в. Dauphine Libere кадрите могат да помогнат на разследващите да разберат подробности преди и по време на инцидента, като например скоростта, с която Шумахер се е спускал и дали е видял някакви знаци върху или близо до пистата.

Шумахер има 7 световни титли и 91 победи в състезания в 19-годишната си кариера. Две от титлите той спечели с „Бенетон“ пред 1994 и 1995 г., преди да премине към „Ферари“ през 1996 г. и да спечели пет титли поред от 2000 г.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!