Без климатици и улично осветление: Украйна на ръба на енергийна криза

OFFNews 07 юни 2024 в 17:47 8696 2

Украинският премиер Денис Шмигал

Снимка Getty Images

Денис Шмигал

Украйна е на ръба на енергийна криза, заради което се налага в страната рязко да се намали потреблението на ток.

Всички публични органи са натоварени със задачата да намалят потреблението на електроенергия, заяви днес министър-председателят Денис Шмигал, предаде УНИАН. По думите му в енергийната система на страната все още има значителен дефицит.

"Това означава, че можем да произвеждаме по-малко електроенергия, отколкото потребяваме. За да подобрим ситуацията в енергийната система, работим едновременно от две страни. Възстановяваме и разширяваме производството и едновременно с това намаляваме потреблението", каза Шмигал.

Той призова министерствата, централните органи на изпълнителната власт, регионалните държавни администрации да се откажат от използването на климатици, външно осветление на сградите и прилежащата им територия.

Украинските власти препоръчват и на правоприлагащите органи, съдебните власти, други държавни органи да предприемат подобни стъпки. Местните власти ще трябва да ограничат уличното осветление.

Предприятията да ограничат използването на климатици и друго енергоемко оборудване, което не е от решаващо значение за производствената дейност, също бяха призовани да намалят потреблението си на ток.

Изключение ще бъде правено за болниците и предприятията, където климатизацията е част от производствения процес.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    2

    Кок

    07.06 2024 в 22:38

    Да Путин съсипа енергийното.производство с бомбардировки ИТой не знае защо. Какво очаква че сега когато Украйна се засилва с Западно оръжие ежедневно и има разрешение до 350клм на вътре в Русия да бомби безнаказано/Русия няма техника и ко мпютри да противодейства на американ.Рскети/вече 2 бататС300и ,400,са унищожени а те трябва да пазят а себе си не могат смешно е....

    300

    1

    демотиватор

    07.06 2024 в 17:53

    Франция до края на годината ще даде на Украйна бойни самолети "Мираж", разбира се с обучение на украински пилоти!
    Това в допълнение към F16 и Грипените, които знаем, че също има да идват по други канали.

    Ето, казва "Voice Of America":
    https://www.golosameriki.com/a/macron-said-france-before-the-end-of-1924-will-give-ukrainw-mirage-jets-b-will-teach- ukrainian-pilots/7645994.html
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх