Белгия затваря въздушното си пространство за 24 часа

OFFNews 12 февруари 2019 в 21:45 3107 0

Белгийското Ръководство на въздушното движение (РВД) съобщи, че от тази вечер в 22.00 ч. местно време затваря за 24 часа въздушното пространство над страната.

Решението е свързано с насрочената за утре национална стачка, отбелязват местни медии, цитирани от БТА.

Въпреки усилията да се осигури обслужването поне на част от предвидените за утре граждански полети, РВД не е успяло да установи кои негови служители ще се явят на работа. Това е наложило взимането на решение за закриването на цялото белгийско въздушно пространство.

Първоначално бе обявено, че утре гражданското летище в Шарльороа няма да обслужи нито един полет, както и че спира за денонощие дейността на националния превозвач Брасълс Еърлайнс.

Очакваше се летище "Завентем" да остане отворено, но да обслужи около 45 на сто от редовните полети. Досега нямаше съобщения да са засегнати аерогарите в Лиеж (товарна) и Остенде (чартърна).

От летище "Завентем" молят пътниците да не се явяват за насрочените полети в часовете на стачката. По-рано днес потребителски организации предупредиха, че пътниците не могат да очакват обезщетение заради извънредните обстоятелства, но ще могат безплатно да презаверят билетите си за друг ден или да си получат парите обратно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови