Българин предал насилника Светослав на германските власти

OFFNews 20 декември 2016 в 09:53 14298 7

Българин е човекът, който е предал на германските власти насилника Светослав Стойков, който изрита брутално млада жена в метрото на Берлин, съобщи "Дейли Мейл".

Случаят е от октомври, но полицията в Берлин разпространи видеото едва в началото на декември, след като разследването удари на камък. Скандалният запис възмути хора по цял свят и случаят започна бързо да се разплита, след като бе установено, че един от придружителите на изверга е българин.

Залавянето на Стойков е станало благодарение на български шофьор на автобус по маршрута Ница - Берлин.

След като разбрал, че го търсят варненският ром решил да се "покрие" при роднини във френския град заедно със съпругата си Цветанка. След престоя в Ница обаче се успокоил, че му се е разминало и си тръгнали обратно към германската столица. За зла беда на Стойков обаче се оказало, че шофьорът на автобусът е българин. Той чул как насилникът се възмущава на български от друга пътничка, която говорела на висок глас по телефона и веднага заподозрял, че точно това е издирваният за случая в метрото.

Българският шофьор веднага се обадил на полицията в Берлин и на автогарата Стойков бил посрещнат от дузина служители на германското МВР. Той не оказал никаква съпротива при ареста. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови