Ексклузивно Служебният кабинет намери пари за 50 лв. към пенсиите, за останалите мерки още не е ясно

Българин е осъден на 40 месеца затвор в Чехия, заплашил Пакистан с терористични нападения

OFFNews Последна промяна на 09 октомври 2018 в 17:53 2785 1

21-годишен българин е осъден днес в Чехия на 40 месеца затвор, защото заплашил с терористични нападения Пакистан, ако той не освободи чехкиня, арестувана за притежание на наркотици, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Районният съд в Пилзен, Западна Чехия, призна за виновен Николай Симеонов Иванов, защото през януари изпратил на пакистанска телевизия и онлайн вестник есемеси и имейли със заплахи с терористични нападения.

Пред съда той заявил, че познава лично чехкинята Тереза Х., задържана в Пакистан, след като на 10 януари била арестувана с хероин на летището в Лахор.

"Ако Пакистан не освободи до 48 часа Тереза, арестувана с 9 кг хероин, и не й позволи да се качи в самолет за Чехия, в Пакистан ще има терористични нападения", написал Иванов в посланията си, прочетени пред съда от представител на прокуратурата.

Младият българин живее в Пилзен от 2016 г. Арестуван е в края на януари и признал деянията си. Пред съда той каза, че не допускал някой да приеме сериозно посланията му, още повече че те съдържали телефонния номер и имейл адреса му.

След като излежи присъдата си, Иванов ще бъде експулсиран за осем години от Чехия, реши съдът в Пилзен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови