Байдън от Париж: Путин няма да спре в Украйна, цяла Европа е заплашена

OFFNews 08 юни 2024 в 20:37 4398 5

Еманюел Макрон, Джо Байдън

Снимка БТА/АП

Еманюел Макрон и Джо Байдън след разговорите в Елисейския дворец

"Путин няма да спре до Украйна, цяла Европа е заплашена", заяви американският президент Джо Байдън, който пристигна във Франция, за да участва в церемониите за 80-годишнината от десанта в Нормандия

Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит посрещнаха Байдън и съпругата му Джил на Триумфалната арка в Париж в началото на визитата на американския лидер във Франция. Двамата президенти положиха венец на гроба на Незнайния войн, предаде Ройтерс.

По-късно двамата лидери разговаряха на терасата на Елисейския дворец. Войната в Украйна беше сред основните теми на срещата.

На пресконференция с френския президент Еманюел Макрон американският президент приветства спасяването на четирима заложници на Хамас от Израел.

"Няма да спрем да работим, докато всички заложници не се върнат у дома и не бъде постигнато прекратяване на огъня", заяви Байдън.

Франция и САЩ ще удвоят усилията си, за да избегнат ескалиране на ситуацията в Близкия изток, особено в Ливан, където е необходимо спешно да се намали напрежението между Израел и "Хизбула", каза на свой ред Макрон.

Френският президент заяви, че Париж и Вашингтон виждат и стратегия за ескалация от страна на Иран в региона и са решени да упражнят необходимия натиск, за да спрат тази тенденция.

Франция ще работи заедно със САЩ за "ресинхронизиране" на американската и европейската икономики, каза също Макрон и добави, че е повдигнал по време на разговорите си с президента Байдън и въпроса за американския закон за намаляване на инфлацията, станал повод за загриженост в Европа.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    50

    5

    Far Rider

    09.06 2024 в 09:42

    Всичко казано от Байдън, е предизборна агитация. И е само думи. Делата му показват друго. Демокрацията е умряла още преди повече от 2000 години с изчезването на гръцките градове-държави като Атина и Спарта. Социалната структура в която живеят в Западна Европа е либерализъм с надмощие на финансовия сектор. В Задунайская губерния живеем в олигархичнна система по руски модел.

    2905

    4

    sparebits

    09.06 2024 в 07:08

    781000, аз лично демокрацията я виждам по същия начин както я виждат други милиарди хора, които живеят не само в изброените от теб страни. А може би и в повече часови зони. Колкото до спящия Джо, не бъди толкова сигурен :)

    -200

    3

    781000

    08.06 2024 в 23:58

    Mateevk, ти как виждаш истинската демокрация в страна на два континента, с 9 часови зони и стотици народности, езици и пр ? Аз някакси не мога да си я представя. Или в една друга, с 1,4 милиарда население ?
    Що се отнася до демокрацията, която Обама и Байдън практикуват, Сан Франциско е един чудесен пример за нея.

    2104

    2

    Mateevk

    08.06 2024 в 22:25

    Ще видим дали свършва през ноември, но ето това е хубавото на истинската демокрация. Не дава достатъчно време на никой да направи прекалено много бели. Затова за Путин знам как ще свърши - зле, много зле!

    -200

    1

    781000

    08.06 2024 в 21:42

    За Путин не знам, но ти свършваш през ноември.
     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II