Асад на изненадващо посещение в Москва

OFFNews 21 октомври 2015 в 09:55 4449 7

Сирийският президент Башар ал-Асад е провел разговори с руския държавен глава Владимир Путин на необявена предварително визита в Москва, съобщи Би Би Си. Двамата президенти са провели продължителни преговори в Москва, съобщава пък руската ТАСС, като цитира прессекретаря на Путин Дмитрий Песков.

Песков допълва, че Асад "дойде на работно посещение в Москва" във вторник вечерта и е провел "достатъчно продължителни" разговори в разширен състав - с президента Путин и представители на висшето ръководство на руската държава. Темата е била "пределно ясна" - президентът Путин бил информиран детайлно за ситуацията в Сирия и за плановете за бъдещи действия.

Песков заяви още пред репортерите, че двамата лидери са обсъждали борбата с "терористичните групи", продължаването на руските въздушни удари и плановете на Сирия във военно отношение.

Русия започна въздушни удари в Сирия в края на миналия месец. Тогава Москва обяви, че целта й е "Ислямска държава" и други военизирани групи, които се борят с правителството на Асад.

Няма яснота дали Асад е все още в Москва или се е върнал в Дамаск, уточнява Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови