Руският самолет заобиколи България и евакуира 56 души от Сирия

OFFNews 17 октомври 2015 в 09:11 4091 19

Снимка МЧС России

Руското министерство на извънредните ситуации успя да съгласува оперативно нов маршрут на самолета за Сирия, който България отказа да пропусне през въздушното си пространство вчера.

Това обяви пред агенция ТАСС заместник-директорът на департамента за международна дейност на ведомството Александър Томашов.

Руският военнотранспортен самолет Ил-76 достави снощи над 20 тона хуманитарна помощ в сирийския град Латакия. Той излетя обратно за Москва, евакуирайки 56 души, предимно граждани на Русия и бивши съветски републики, и кацна на летище "Домодедово", съобщава ТАСС.

Александър Томашов твърди, че самолетът е имал съгласуван маршрут, но час преди да излети, българските власти са отказали да го пропуснат през въздушното пространство на страната. В резултат руското министерство на извънредните ситуации е било принудено в координация с министерството на външните работи да организира спешно нов маршрут.

Задачата е била изпълнена достатъчно оперативно и самолетът е излетял с неголямо закъснение, твърдят от руското министерство на извънредните ситуации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!