Аржентина намалява наполовина броя на министерствата си

OFFNews 03 септември 2018 в 21:21 3581 1

В Аржентина ще бъдат ликвидирани около половината от министерствата заради нужда от бюджетни икономии. 

Това е част от мерките на президента на страната Маурисио Макри за затягане на коланите с цел да успокои пазарите и да спре срива на националната валута - песото, което изгуби повече от половината от стойността си тази година.

Девет министерства ще загубят самостоятелния си статут, за да се съкратят бюджетните разходи. Това са министерствата на околната среда и устойчивото развитие, на енергетиката, на туризма, на труда, на аграрната промишленост, на здравеопазването, на културата, на науката и на технологиите. Те ще станат държавни департаменти и се вливат в други министерства. Министерството на модернизацията вече няма да има.

Макри обяви тези мерки ден преди преговорите на аржентинска делегация във Вашингтон с ръководството на Международния валутен фонд (МВФ) с искане да се ускори отпускането на обещаните на страната спасителни кредити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

04.09 2018 в 09:56

Ама разбира се! Защо ѝ е на държава като Аржентина да има министерство на здравеопазването или пък на културата, а още по-малко пък на околната среда? Важното е да намалим административната тежест за бизнеса и да наплюем Венецуела. Скоро същото очаква и Бразилия!