Quantcast

Ангела Меркел: ЕС ще обсъди нови санкции срещу Русия

OFFNews Последна промяна на 28 август 2014 в 20:46 4338 15

На следващата среща на върха на ЕС, която ще се проведе на 30 август в Брюксел, ще бъдат обсъдени нови санкции срещу Русия.

Това каза германският канцлер Ангела Меркел, като обясни, че тема на срещата ще е и влошаващата се криза в Украйна, съобщава AFP.

„Ние многократно дадохме да се разбере, че в случай на по-нататъшно задълбочаване на конфликта, ще трябва да бъдат обсъдени нови санкции”, изтъкна Меркел.

По думите й това означава, че този въпрос ще се появи в дневния ред на срещата на върха.

Германският канцлер заяви още, че постъпва информация за "нови безредици, предизвикани от опълченците в области, където до момента обстановката е била спокойна".

Меркел обясни, че срещата в предишната среща, която се състоя в Минск, е показала, че "ние искаме дипломатическо решение на конфликта, но ние трябва да признаем, че ситуацията през последните дни стана по-сложна".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.08 2014 в 03:36

в духа на “санкциите” на Баба Меркел, Дейвид Камерън ще призове лидерите на европейските държави да блокират достъпа на Русия до SWIFT - глобалната система за обмен на междубанкови финансови съобщения
КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ (автор Ивайло Иванов-оригинално): “Струва си да се помисли:
"Изключването от SWIFT няма да блокира основните търговски сделки, но ще доведе до проблеми при трансграничното банкиране и съответно до прекъсване на търговските потоци"
Добре, нека хипотетично да предположим, че ЕС се върже на шмекера Камерън и наложат тази "санкция" срещу Русия. Не след дълго Меркел звъни на пожар на Путин:
- Ей, какво става? Защо спряхте газта? Пуснете я!
Путин: - Не сте си платили в срок за транжа - и според условията на договора сме спрели подаването на газ.
Меркел: - Платили сме го! Напълно и в срок! Пускайте газта!
Путин: - Как ще сте го платили, след като парите ги няма по нашите сметки!
Меркел: - Има проблем с трансграничното банкиране, щот изключихме Русия от SWIFT.
Путин: - Изключвайте и включвайте каквото си щете, но ние ви включваме следващия транж едва след като си получим изцяло парите за предишния. Виж си договора!
Меркел: - Ще си получите парите по-късно - заради забавеното банкиране.
Путин: - А Русия ще ви пусне газта като си получи парите. Забавеното банкиране не зависи от мен, а от вас.”
.......
И не е само Меркел. Най-добре Путин да си запише репликите във вид на телефонен секретар, щото телефонът в кабинета му направо ще загрее.”
А тъпчото Камерън нервно гризе нокти и чака ред да позвъни по телефона на Путин.

29.08 2014 в 22:26

Рублата пак се срина до рекордни нива! Чакаме с нетърпение новите санкции!

29.08 2014 в 13:43

Чугунените кратуни на комунистите и техните маскирани разсейки забравят един факт: СССР РУХНА! Отдавна! Още преди четвърт век! БЕЗ НИТО ЕДИН ИЗСТРЕЛ! Ако на Русия й стискаше и беше толкова силна както на тях им се иска досега да са премазали Украйна. Но Русия не е и на половината на СССР. Освен това "Калашников" за обяд и патрони за вечеря не пълнят стомаха. А гладния стомах е лош съветник. Току-виж спретнали един Майдана и на Червения площад. Затова КГБ и ГРУ пращат ли пращат "зелени човечета". Още сатрапа Жуков по времето Втората световна война е казал: "Не жалете войниците!". Интересно защо в тоя сайт се пише само за това, че Русия наложи ембарго върху стоки от ЕС и САЩ, но не пишат за съдбата на това ембарго. Че списъка на стоките се стопи наполовина и продължават да го "актуализират". Че "велика" Русия е в състояние да си осигури само 62% от необходимите хранителни стоки не се и споменава. Че износа на газ с който плашат руснаците представлява около 26% от потреблението в ЕС, но е почти 70% от експорта на Русия. Не пишат защото собствениците на сайта са част от червените ескадрони...

29.08 2014 в 13:05

Леле колко пари имали теа руснаци в червените мозъчета на наште тролчета. Ма руснаците явно не знаят за това или не са се научили да използват виртуални пари. Защото наскоро казаха че похарчили пенсионните фондове за Крим. Ще е интересно за колко време ще фалира Русия ако спре газта за европа, аз залагам на две до три седмици. И професорче ако сега им заформят едно блицкригче само атомните бомби могат да ги спасят. Вече нямат това превъсходство каквото са имали през 1941 сега изостават технически от останалите сили а и да незабравяме че този път Чичо Сам ще помага на немците.

29.08 2014 в 07:34

http://alterinformation.wordpress.com/2014/08/22/9094921/


Ген. Дейвид Дептула, бивш зам.началник на американското въздушно разузнаване изрази мнение, че Съединените щати не са в състояние да победят Русия в евентуална война


Генералът смята, че Съединените щати са твърде изтощени в много отношения, заради многото войни, в които са замесени.Коментирайки кризата в Украйна пред изданието „Тhe New York Тimes“ бившия зам.началник на въздушното разузнаване на САЩ заяви, че САЩ не е в състояние да победи Русия при евентуална война. Генерал Дептула е изключително разочарован от политиката на САЩ и остро критикува политиците, обвинявайки ги, че рушат американската армия, използвайки я в безмислени войни.

„През последните десетилетия Съединените щати привикнаха към упражняването на наказателни войни и операции, в следствие на което станахме недостатъчно боеспособни, за да се противопоставим на Русия. Глобалната война на Вашингтон срещу тероризма, водена от шепа изкуфели старци сериозно окастри боеспособноста на американската военна авиация и военноморски сили, за това сега САЩ се опитва да организира нова „студена война“, но не осланяйки се на собствените си въоръжени сили, а чрез други способи, които са очевидни в украинската криза“, заявява Дептула.

По-рано главнокомандващия силите на НАТО в Европа – Филип Брийдлъв предупреди, че Украйна трябва да е внимателна, защото не е в състояние да се противопостави на Русия, намеквайки на правителството в Киев да не се увлича с провокациите срещу Русия като например изстрелването на ракети от границата на Украйна в руската територия:

„Русия разплага с толкова силна армия, че ако водеше война срещу Украйна то тя щеше да превземе страната и да победи за броени дни“, заяви главнокомандващия на силите на алианса в Европа.

29.08 2014 в 02:43

И също, ако пак ще правят Blitzkrieg, поне да се опитат да не хващат пак зимата, щото нали там така, абе да не изпадаме в излишни подробности...

Секи случай ние германците ги виждаме повече като съюзници де. То и Хитлер навремето е имал намерение като завоюва СССР, да остави Сталин начело, защото много го е уважавал като политически ръководител, дори донякъде е изпитвал възхищение от него.

Така или иначе, с прогнилия западен империализъм е свършено. Дано немците отърват най-лошото. Техния главен душманин е отвъд океана.

29.08 2014 в 02:35

И освен това Стойко не не никъф "доктор"...

29.08 2014 в 02:18

Йончев, Йончеееев,
ако въстановят ГДБОП, на бас, че ще си имаш доста разговори с тях.
Пояснявам: антиамерикански шит(аре, минава, секви ги има).
Анти еврейски(май е ставало дума вече...), ти прецени.
Ма открито проповядване на метежи и подобни - е, тука приятелчето ти, мазната балканска свиня, май го е позагазил.
Та що не помислиш по въпроса?

29.08 2014 в 02:09

Еми не знам. Ако в ЕВропа настъпи неква патаклама, швабите първи ще го отнесат. Не че нямат опит, ама ми е жал за тях. Цивилизован народ, обаче много рядко случват на велики водачи. Китайците ако плюнат по веднъж в океана, и цунами ще отнесе Калифорния. Да видиме тогава кой ще подгласничи на Обонго.

28.08 2014 в 23:47

Единствен шанс да се почувства достатъчно силна е ако има съюз с Турция.
За жалост такъв се очертава.
Очаквайте включване на Професор Балкански изпълняващ традиционните свирки на Волен Сидеров вече с чалма на главата.