Ангел Митков е новият младежки делегат на България към ООН

OFFNews 19 октомври 2021 в 15:11 1267 0

Снимка „Български младежки делегати към ООН"

Ангел Митков заменя Кристина Минчева като младежки делегат на България към ООН до края на 2022 година, съобщиха от Дружеството за ООН в България.

Двамата ще работят за по-ефективното включване на младите хора в процесите на вземане на решения на национално и международно ниво.

Промяната се налага заради оттеглянето на Кристина Минчева, която ще продължи образованието си по международна в политика в Париж. Едно от изискванията на ООН към българските младежки делегати е пребиваването им на територията на България през цялото време от 18-месечния им мандат.

На мястото на Кристина Минчева встъпва класиралият се на трето място в конкурса Ангел Митков. Той е студент по право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Членува в българския клон на Европейската асоциация на студентите по право (ELSA Bulgaria), както и в Клуб на юриста „Теодор Пиперков".

Какво предстои в мандата на Ангел и Мария - българските младежки делегати към ООН за 2021/2022?

След провеждането на ежегодната национална анкета сред българските младежи, която посочва приоритетите за мандата им, делегатите предстои да проведат серия от интервюта с част от анкетираните. По този начин делегатите ще се информират за очакванията и идеите на своите връстници за работата по време на мандата им в ООН.

Програмата "Български младежки делегат към ООН" съществува в по-малко от 40 държави от цял свят.

С тази инициатива, България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски план, които признават младежите като равностоен партньор в процесите на вземане на решения на национално и международно ниво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови