Андрю Тейт остава още 30 дни в ареста, момиче разказа как с брат му примамват ученички онлайн

OFFNews 20 януари 2023 в 16:16 3800 0

Андрю Тейт

Снимка Getty Images

Андрю Тейт

Андрю Тейт и брат му Тристан ще останат в ареста до 27 февруари. Румънски съд удължи срока на задържането им с 30 дни, предават световните агенции.

Бившият кикбоксьор и инфлуенсър и брат му са разследвани по обвинения в сексуално насилие, трафик и експлоатация. Двамата отричат.

Властите твърдят, че братята са били част от организирана престъпна група, която е експлоатирала жени, като ги е принуждавала да създават порнографско съдържание. Все още не са им повдигнати обвинения.

Бившият кикбоксьор има милиони последователи в интернет - въпреки че е забранен от сайтове като TikTok, Instagram, Facebook и YouTube заради женомразки коментари. Той се премести в Букурещ преди пет години и беше арестуван миналия месец след обиск в дома му.

В същото време момиче разказа пред Би Би Си как Тейт се опитал да се сближи с нея. Дария Гуса била 16-годишна ученичка, когато получила лично съобщение в Инстаграм от близо 20 години по-възрастния мъж. "То гласеше само "Румънско момиче" и някакви кокетни емотикони - разказва Дария. - Бях объркана, защото имах [само] 200 последователи, а това беше частен акаунт".

Подобно нещо се случило с още една тийнейджърка.

"Беше очевидно, че сме момичета от гимназията", казва Дария. "В биографията ни имаше „гимназия“ и всичко останало. Мисля, че според мен той просто се опитваше да намери момичета, които са възможно най-невинни или наивни".

Тя не отговорила на съобщението, но нейни приятелки го направили.

Сега Дария учи в университет във Великобритания. Тя е дъщеря на румънски политик. Не се притеснява да говори открито, за разлика от други.

В интернет е публикуван и видеоклип, в който изглежда, че Андрю Тейт инструктира другите как да подхождат към жените в социалните медии. Например като ги питат къде са. „Понякога слагам напълно безсмислено емотиконче накрая: няколко череши, портокал или ягода“, казва как го прави той. После ги канил на разходка из града. Брат му пък винаги започнал с: „Красива си“.

Дария споделя, че млади мъже на нейната възраст обожават 36-годишния Тейт и определя това като голям проблем.

Няма нищо незаконно в това братята Тейт да се свързват с момичета на 16 или 17 години онлайн или да ги канят на среща, но показанията на младите жени, заедно с коментарите на Андрю Тейт онлайн, предполагат предварително планиран метод за установяване на контакт, отбелязва Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови