Румънски съд решава дали да остави в ареста бившия кикбоксьор Андрю Тейт

OFFNews 10 януари 2023 в 10:08 2487 0

Тейт

Снимка Getty images

Андрю Тейт

Румънски съд ще се произнесе по жалбата на Андрю Тейт, известен с речта си на омразата, срещу 30-дневния му арест за предполагаем трафик на хора и създаване на организирана престъпна група за експлоатация на шест жени, съобщи Ройтерс.

Тейт, брат му Тристан и две румънки бяха задържани от органите за борба с организираната престъпност на 29 декември, братята обаче отричат да са извършили престъпление.

Обвинението твърди, че братята Тейт са набирали жертвите си, като са ги съблазнявали с обещания за сериозна връзка. После обаче момичетата са били отвеждани в имоти в покрайнините на Букурещ и са били сексуално малтретирани. Всичко е било придружавано със заснемане и пускано в съответните сайтове, което според прокуратурата е генерирало огромни печалби. Един от братята е изнасилил жертва през март м. г., когато е започнало разследването.

"Възможността заподозрените да избегнат разследването, да напуснат Румъния и да се установят в страни, които не позволяват екстрадиция, предвид финансовите им възможности и публичните коментари в тази връзка не може да бъде пренебрегната", заяви съдията в писмения протокол, с който одобри ареста.

Прокурорите са иззели 15 луксозни автомобила и над 10 имота и жилища, принадлежащи на заподозрените в Букурещ, окръзите Прахова и Брашов, съобщи говорителят на румънското звено за борба с организираната престъпност DIICOT Рамона Бола. Целта на конфискацията е да се предотврати продажбата или укриването на имуществото.

Ако съдът реши да ги остави в ареста и разследването се нуждае от повече време, прокурорите могат да поискат одобрение за допълнително удължаване на срока на задържане до 180 дни съгласно румънското законодателство.

Тейт придоби широка известност с женомразките си забележки и речта на омразата, заради което беше забранен от всички основни платформи на социалните медии, въпреки че откакто Елон Мъск пое Twitter акаунтът му беше възстановен през ноември.

Бившият професионален кикбоксьор, който има американско и британско гражданство, е казвал, че жените са частично отговорни за изнасилванията и че те принадлежат на мъжете. Миналата година обяви, че е започнал да печели пари, като е убедил няколко приятелки да водят видеочат и да си поделят печалбата още по времето, когато е живял в Лондон.

"Как мога да използвам тези жени, за да ми печелят пари?" каза Тейт, като добави, че бизнесът му е започнал с две приятелки и е достигнал своя връх със 75 жени, които работят за него и печелят по 600 000 долара на месец.

По думите му преместил се е в Румъния, след като в Обединеното кралство е бил разследван по обвинения в сексуално насилие, които в крайна сметка са били свалени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови