Американка, жертва на Епстийн, съди принц Андрю за изнасилване

OFFNews 10 август 2021 в 13:35 2353 0

Снимка Getty Images

Принц Андрю

Американка, която твърди, че е била заведена във Великобритания на 17-годишна възраст, за да прави секс с херцога на Йорк, заведе гражданско дело в Ню Йорк срещу него с обвинения, че я е насилвал сексуално.

Вирджиния Джуфри, която беше ищец и в обвиненията към осъдения за сексуален тормоз Джефри Епстийн, твърди, че е била сексуално насилвана от принц Андрю.

61-годишният принц Андрю отрича твърденията. Искът на Джуфри се позовава на нюйоркския закон за децата жертви, който разширява правата на жертвите да съдят предполагаеми насилници.

Искът твърди, че принцът е извършил сексуални действия без нейно съгласие, като е знаел на колко години е тя и „че е жертва на трафик с цел секс“. 

Според твърденията на делото принцът е насилвал Джуфри в лондонския дом на сътрудничката на Епстийн Гислейн Максуел и в домовете на Епстийн в Манхатън и Литъл Сейнт Джеймс на Вирджинските острови в САЩ. 

"Това не се е случило. Мога абсолютно категорично да ви кажа, че никога не се е случвало. Нямам спомен да съм срещал тази дама", каза той пред Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови