Ама как станА? В Русия недоумяват как 20 дрона взривиха летището в Псков

Руснаците отговориха с масова атака срещу Киев, при която двама души загинаха

OFFNews 30 август 2023 в 08:55 19456 7

Псков
Ударът по Псков.

Вълна от недоумение и гняв заля руските военни блогъри и пропагандисти след като тази нощ 20 дрона долетяха до летището в северозападния руски град Псков и устроиха истински фойерверк от взривове на боеприпаси и самолети.

Самите руснаци обявиха, че в резултат на атаката с безпилотниците са били повредени 4 военнотранспортни самолета Ил-76. Освен това над аеропорта се издигнаха огромни облаци от черен дим, а експлозиите на боеприпаси продължиха часове.

Руските военкори са в паника и истинско недоумение как хората на генерал-майор Кирило Буданов, митичният шеф на Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната в Киев, е организирал подобна акция. Реакцията им е напълно логична като се има предвид, че най-краткото разстояние от украинска територия до летище Псков е 664 километра. Ако е бил използван този маршрут обаче дроновете трябва да са влезли и излезли незабелязано през територията на Беларус. Друга хипотеза е безпилотниците да са минали по удължен маршрут изцяло по руска територия, над Смоленск, което би удължило полета над 700 километра. Това не говори никак добре за възможностите на руското ПВО.

Телеграм каналът "Двамата майори" лансира и още две екзотични версии. Според едната от тях атаката би могла да е дошла от територия на натовска държава. Близо до Псков са Литва, Латвия и Естония.

"Изобщо не ни се мисли за последната възможност - у нас, в Русия, да действат толкова много украински десантно-разузнавателни групи, които да могат да пуснат едновременно такова количество дронове", гневни са военкорите.

Москва отговори на "наглата акция" с масирана атака срещу Киев, в която бяха използвани безпилотни самолети и ракети.

"Нощна въздушна атака. Киев не е преживявал толкова мощна атака от пролетта насам. Врагът извърши масирана, комбинирана атака с използване на безпилотни самолети и ракети", съобщи военната администрация в украинската столица.

Отбелязва се, че първо нашествениците са използвали ударни безпилотни летателни апарати Шахед. Няколко групи такива дронове са долетели от различни посоки. Скоро обаче към столицата полетяха и ракети, изстреляни от стратегическите бомбардировачи Ту-95МС.

"Като цяло силите и средствата за противовъздушна отбрана унищожиха повече от 20 вражески цели. В столицата падащи отломки бяха регистрирани в няколко квартала. За съжаление, има и загинали хора. В Шевченковски район парчета от ракети убиха двама души, още един беше ранен. Също така, в резултат на падането на отломките са причинени разрушения и пожари в Шевченковски и Дарницки район", допълват от администрацията.

Посочва се, че и в двата района отломки са паднали територии на нежилищни сгради. Отряди на държавните служби за извънредни ситуации са ликвидирали пожарите, възникнали на мястото на падането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

7

6екеr4о

31.08 2023 в 14:06

Не веднъж съм споделял една бленувана мечта: украинците да уцелят Красная площадь с ракета, дрон или каквото имат под ръка, ей тъй, на, без жертви или материални разрушения, та да видим как блядките ще квичат!?!
Е, ако уцелят мавзолея на психясалия сифилистик Улянов, то рабостта ще е безмерна...

2073

6

Johnny B Goode

30.08 2023 в 16:04

По скоро ще се окаже североизточен не-руски град.

2099

5

Mateevk

30.08 2023 в 13:15

При евентуален разпад на Русия Псков може да се окаже и североизточен руски град.

1905

4

2021

30.08 2023 в 10:42

"североизточния руски град Псков"
Не е ли северозападния..?

-529

3

6екеr4о

30.08 2023 в 09:44

Блядовете били "в паника и истинско недоумение", баси тъпунгелите!

А нощес и били унищожили в Киив всичките 20 набелязани цели - изродите по данни на ЮНЕСКО от началото на гадната инвазия напълно са унищожили повече от 1300 училища!

Цифрата е плашещо стряскаща, направо умопомрачителна, а бабуля Митрофановна, това изчадие адово, пее/ блее за ОБЩА ИСТОРИЯ...

1000

2

Шаран 007

30.08 2023 в 09:11

Няма забрана украинските дронове да излита от естонска територия. И без това руските радари не ги ловят заради кривината на земята.

135

1

Far Rider

30.08 2023 в 09:06

Пияните крепостни селяни ще недоумяват над още много неща.
 
X

Да помогнем на украинските деца!