Quantcast

51% от шотландците искат независимост

OFFNews Последна промяна на 07 септември 2014 в 08:42 2093 4

Снимка Ian Waldie/Reuters.

За пръв път броят на шотландците, искащи независимост от Великобритания стана повече от тези, които не искат, съобщи Би Би Си.

Обществено проучване малко преди референдума на 18 септември е показало, че 51% са "за" отделянето на страната им от Великобритания

В случай, че толкова или повече хора гласуват положително за отцепване на държавата, тя ще излезе от състава на Обединеното кралствона 24 март 2016 г.

Английските управници обаче смятат, че отделянето на Шотландия няма да бъде от полза нито на едната, нито на другата страна.

Поддръжниците на идеята за отделяне на Шотландия от Обединеното кралство се увеличават. Преди месец на същия въпрос за независимостта на региона се бяха обявили само 39 на сто от участниците в проучването. Точно един месец преди референдума, броят на привържениците на отцепването от Великобритания се бе увеличил с четири процента и достигна 43 процента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.09 2014 в 16:03

И аз подозирам, че Путин има пръст в тая работа. Изобщо СССР 2.0 подкрепя борбата на западните народи за САМООПРЕДЕЛЕНИЕ.

Айде сега Тексас преминава към Мексико и после наред е Калифорния - бате Арни е готов за кайзер, и сичко върви и спи.

До 20-тина години Северна Америка ще се освободи от ботуша на Четвъртия хилядолетен Райх и народите там ще получат независимост, както стана със страните от бивша Югославия.

08.09 2014 в 15:53

На добър час :) на шотландците ! "демократите" не протестираха срещу Косово,но Шотландия независима това за тях е ужас. Дали не е дело на дългата ръка на Путин :) ?!

08.09 2014 в 10:35

Глупостите на т.н. професор Балкански ми напомнят разделянето на Чехословакия. Тогава разумната част на бившата държава изчисляваше колко ще струва разводът, а ирационалната шиеше знамена и композираше химни.

07.09 2014 в 21:09

Айде хаирлия да е.

Шотландците винаги са ми били симпатични, пък и като ми ти писнат ония шотландски гайди, малеййй, почва да ми играе нещо отвътре под лъжичката. Горд народ, с достойнство, твърди и малко нещо "балканджии" като нас.

Гледали сте там филма Braveheart, та дано най-после отхвърлят омразното дребнобританско подтисничество след толкова много години под ботуша на английската корона, а и доста жертви дадени за СВОБОДАТА.