20 украински дрона свалени в Крим, твърди Кремъл. Иска заседание на ООН заради оръжейните доставки за Украйна

OFFNews 12 август 2023 в 09:48 3605 4

Снимка pixabay

Русия обяви, че е отблъснала рано тази сутрин украински атаки с 20 дрона по мишени в Крим, твърдят от руското министерство на отбраната, предаде Ройтерс.

Мишени на нападенията са били различни обекти на анексирания от Русия украински полуостров. Няма пострадали хора, нито са нанесени материални щети, твърди министерството на отбраната на Руската федерация. 14 от дроновете са били свалени от руската противовъздушна отбрана, а останалите шест - неутрализирани от средства за радиоелектронна борба, уточнява се в комюникето.

Твърденията на руското министерство на отбраната не може да бъдат проверени по независим път, подчертава Ройтерс. 

Засега няма коментар от страна на Украйна. Тя почти никога не поема публично отговорност за атаки, но казва, че унищожаването на военната инфраструктура на Русия е от решаващо значение за украинската контраофанзива. След руската пълномащабна инвазия в Украйна преди близо година и половина постепенно започнаха атаки и на територията на Русия. Отначало спорадични, те зачестиха през последните месеци, отбелязва Ройтерс. 

Междувременно Русия поиска открито заседание на Съвета за сигурност на ООН заради "западните оръжейни доставки" за Украйна. За това съобщи зам.-ръководителят на руската мисия в световната организацията Дмитрий Полянски. По думите му военната помощ за Киев "изостря кризата и подкопава усилията за намиране на мирно решение".

Искането на Москва идва ден, след като президентът на Съединените щати Джо Байдън официално поиска от Конгреса да одобри допълнително финансиране за Украйна в размер на 24 милиарда долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

4

Анализи

12.08 2023 в 12:56

Как си го представят това рашките. Оплакват се, че украинците искат да си върнат тяхната територия. Има нещо извратено в мисленето на рашките.

1236

2

БотоксПутю

12.08 2023 в 10:21

Както винаги, безгранична руска наглост.

870

1

Constanza

12.08 2023 в 09:56

Той да е доволен, че светът само праща оръжие, а не се е включил лично.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика