10 жертви и над 50 пострадали при верижна катастрофа в Турция

OFFNews 28 декември 2023 в 18:18 1206 0

Снимка Anadolu Agency

Десет души загинаха, а над 50 са пострадали при верижна катастрофа тази сутрин в северозападния турски окръг Сакария, съобщи Анадолската агенция.

В катастрофата на магистрала "Северна Мармара" в посока Истанбул са участвали седем превозни средства, включително три автобуса и камион. Причините за пътнотранспортния инцидент не са известни засега.

Турската телевизия НТВ съобщава, че в момента на катастрофата е имало гъста мъгла и видимостта е била лоша. На място са пристигнали жандармерия, пожарникари, медицински екипи и представители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD).

Валията на Сакария Яшар Карадениз заяви, че по предварителна информация 10 души са загинали, а 59 са ранени при катастрофата, като седем от тях сериозно. Част от ранените са настанени в болница. По думите му верижната катастрофа е започнала, след като кола се е ударила в камион.

Той посочи, че според първоначалните данни, някои от жертвите са загинали, след като се слезли от автомобилите си на магистралата и са били пометени от други коли, предаде БТА. 

Работата по отстраняване от пътя на автомобилите, участвали в катастрофата, продължава. Движението по магистралата в посока Истанбул е спряно.

Прокуратурата на окръг Сакария е започнала разследване на катастрофата. Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че „за разследването са назначени трима прокурори, които работят под ръководството на заместник главния прокурор“.

Шестима шофьори са задържани. Един ранен шофьор, който е приет в болница, ще бъде задържан, след като получи лекарска помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!