Как да изберем подходящия размер на детските обувки?

OFFNews 21 декември 2021 в 13:10 6549 0

Детският крак расте и се развива, затова е много важно да го обуете в наистина удобни обувки. Правилният размер ще запази краката на вашето дете.

Има няколко системи с размери детски обувки:

  • Английска (дължината на крака на детето е посочена в инчове). Като проба е взето бебешкото краче със стандартна дължина, последвано от стъпка след ≈ 8,5 мм.
  • Метрична (дължината на крака на детето в стъпалото е посочена в cm). Размерът на обувката съответства на дължината от пръстите на краката до петата и е посочен в сантиметри.
  • Френската система, където размерът на стелката се взема като основа, а ходът се приема като единица, която съответства на ≈ 6.7 мм.

Как да разберете кой размер ви е необходим?

За да разберете правилния размер на детските обувки, трябва да поставите детето на всяка повърхност, върху която можете да рисувате и проследявате стъпалото с молив, а след това да измерите дължината между точките, най -отдалечени една от друга.

Преди да купите, обувките трябва да бъдат измерени и за да се постигне най-добър резултат, детето трябва да е изправено, само в този случай е възможно да се установи действителното съответствие на дължината на обувката и стъпалото. Също така трябва да запомните, че трябва да има малко свободно място пред палеца, но не повече от 1 сантиметър, защото при ходене дължината и ширината на крака на бебето се увеличават.

Заслужава да се отбележи, че разликата между два крака може да бъде до 6 мм, това се счита за норма и в този случай трябва да направите избор в полза на по-голяма дължина. Максималното свободно пространство е 1,5 сантиметра за студения сезон, като се вземе предвид дебелината на топлите чорапи.

Никога не трябва да забравяте, че основният критерий за избор на детски обувки е удобството и безопасността за здравето на детето. Не трябва да купувате голям брой обувки наведнъж, по -добре е да направите това според нуждите, в противен случай има шанс бебето да не носи някой чифт, защото кракът му расте много бързо.

Източник: e-obuvki.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови