Волейболистите на ЦСКА с първа точка в Шампионската лига

Васил Георгиев 22 декември 2011 в 13:05 1538 0

211205_L_007_CSKA_Sofia-Noliko_Maaseik_CSKA_loss
211205_L_007_CSKA_Sofia-Noliko_Maaseik_CSKA_loss

Мъжкият ни волейболен първенец ЦСКА спечели първата си точка в груповата фаза на тазгодишното издание на Шампионската лига.

"Червените" регистрираха четвърта загуба в групата, след като в четвъртия си мач отстъпиха като домакини на един от фаворитите за първите две места - белгийския Нолико с 2:3 гейма (26:24, 16:25, 25:16, 20:25, 12:15). Със спечелените два гейма момчетата на треньора Александър Попов стигнаха и до първата си точка в групата. Пред около 3500 зрители "армейците" демонстрираха мъжка и сърцата игра и въпреки поредната загуба зарадваха феновете си.

Четирима състезатели на ЦСКА завършиха мача с двуцифрен точков актив. Евгени Иванов реализира 15 точки, канадецът с британски паспорт Джейсън Халдейн, който отново показа, че въпреки 40-те си години е повече от сполучливо попълнение за "червените", се отчете с 13 точки. Ивайло Стефанов реализира 12, а Велизар Кьосев добави 10 точки. За Нолико също петима завършиха с двуцифрен точков актив. Йелте Маан и камерунецът Натан Воунембайна реализираха по 21 точки.

"Доста болезнена загуба за нас, която се надявам да забравим бързо - коментира след мача Александър Попов, който не криеше разочарованието си от изпуснатия шанс за успех. - Реалисти сме. Важно бе да играем добре и го направихме. Не мога да имам претенции. Зарадвахме и публиката. Да играем в такава зала и пред толкова ентусиазирана публика осмисля трудностите и усилията, които полагаме. Мисля, че като отбор заслужавахме да победим днес. Със сигурност съм треньор на най-добрия отбор в България. Имам предвид като екип. Горд съм с това. Надявам се да спечелим някой от оставащите ни мачове".

"Не ни стигнаха силите - допълни капитанът Николай Иванов. - В средата на тайбрека те направиха важни точки, което ни прекърши. Хубаво е, че показахме добър волейбол. Нормално е да сме разочаровани, защото дадохме всичко от себе си, но не победихме. Вероятно това ще е последния сезон за част от момчетата в отбора и затова гледат да се забавляват. Това ни остана".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки