ЦСКА допусна втора загуба в Шампионската лига

OFFNews 25 октомври 2011 в 17:36 2015 0

Волейболистите на ЦСКА записаха втора поредна загуба в Шампионската лига.
Волейболистите на ЦСКА записаха втора поредна загуба в Шампионската лига.

Волейболистите на ЦСКА записаха втора поредна загуба в Шампионската лига. Момчетата на Александър Попов отстъпиха на гръцкия Ираклис с 0:3 гейма (19:25, 21:25, 21:25) в пълната с екзалтирани фенове столична зала „Арена Армеец”.

„Червените” започнаха в състав: Николай Иванов, Нажари Карвальо, Ивайло Стефанов, Велизар Кьосев, Евгени Иванов, Стоян Самунев и Антон Василиев-либеро.

Гостите от Солун спечелиха двубоя неочаквано лесно. Николаос Смарагдис, Константинос Христофелидес и 40-годишният натурализиран словак Андрей Краварик преодоляваха българската блокада без проблеми. В редиците на игралите доста сковано волейболисти на ЦСКА ветеранът Ивайло Стефанов отново бе на много високо ниво, за разлика от младите попълнения на „армейците”. Той бе най-резултатен в мача с 13 точки. На няколко пъти проблесна искрица надежда за ЦСКА.

Във втория гейм те намалиха разликата до 18:20 точки, но Ираклис успя да затвори частта. В третата се стигна до 14:15, но сбъркан сервис от домакините отново успокои гръцкия тим. Треньорът на „червените” Александър Попов не направи трагедия от загубата.

„Комплексни са причини за загубата. Горд съм, че момчетата справиха в тежка за клуба ситуация. Благодаря на зрителите в залата. Трябва да играем по-добре. Имаме два месеца за подготовка до следващия мач. Имаше тръпка, защото играхме в хубава, европейска зала. В Ираклис посрещаха по-добре от нас и затова ни победиха по този начин”, коментира специалистът. "Отстъпихме, защото силните ни оръжия – атаките през центъра и блокадата, не сработиха. Преодоляваха ни лесно. Трябва да подобрим играта си във всички елементи”, бе мнението на централния нападател Евгени Иванов – Пушката.

Загубата остави „армейците” на последното място в група „А” на Шампионската лига. Те са без спечелена точка и с геймово съотношение 1-6. Следващият двубой на ЦСКА е на 13 декември, когато отборът гостува в Белгия на Нолико Масайк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови