Рони О'Съливан разказа как е "избягал" от наркотиците в автобиографията си

OFFNews 10 септември 2015 в 12:50 7203 0

Рони О'Съливан

Книгата на О'Съливан "Бяг" разказва за един гениален спортист, изкачил всички върхове, минал през депресия и зависимости, но избягал от тях. Емблемата на снукъра разкри личната си история по-искрен от всякога.

Подобно на много талантливи хора, О'Съливан е личност около която често има скандали. Като много звезди 39-годишният британец е имал сериозни проблеми с алкохола, наркотиците, работохолизма и личните си връзки.

"В най-лошите си периоди трябваше да пуша по един джойнт всяка сутрин, само за да мога да функционирам нормално. Без него ставах параноичен и неспокоен", призна петкратният световен шампион.

За разлика от предишната му автобиография, фокусирана върху ранните му години в снукъра, "Бяг" е задълбочен поглед на по-късните години от кариерата му. Тогава, когато талантът е било възможно да бъде погубен. Период, който Рони описва като най-тежкия в живота му.

В книгата става въпрос за 2012 и 2013 година, в които О'Съливан печели два пъти поред световната титла.

От 2003 година насам роденият в Уулвърхемптън спортист завоюва всичко възможно, но същевременно се крие от участия и отказва да подписва договори, предизвиквайки коментари от други големи играчи, че показва неуважение към публиката. Името му не спира да се спряга по медиите - "Рони О'Съливан пренебрегва семейството си", "Ракетата отново се измъква между капките", "Рони няма да ни липсва, ако се оттегли.".

"Ракетата" обаче намира своя начин да се изправи на крака - чрез бягане! Тичането подкрепя и дава сили на Рони през втората половина на кариерата му.

"През първата половина бяха по-скоро алкохолът, наркотиците и прозакът (лекарство срещу депресии), които ме държаха праволинеен и съсредоточен (колкото и безумно да звучи)", казва той.

Тичането явно е новото му пристрастяване, което измества пиенето и наркотиците. Но без съмнение истинската му любов е една:

"Разбира се, тази книга е и за снукъра - моята игра. Спортът, който понякога презирам толкова много, че не мога дори да погледна към щеката; спортът, който обаче се превърна и в любовта на живота ми", коментира О'Съливан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови