България домакин на двубои между финалистите от Световното по снукър

OFFNews 02 юли 2015 в 14:41 3242 0

Бингам и Мърфи след финала на Световното първенство; Снимка: bleacherreport.com

България ще бъде домакин на демонстративни двубои между двамата финалисти от Световното първенство по снукър Шон Мърфи и Стюарт Бингам в София (17 юли), Бургас (18 юли) и Созопол (19 юли).

Това се случва само три месеца след финала в "Крусибъл театър" в Шефилд, Англия, където Бингам триумфира с титлата от Световното първенство, побеждавайки шампиона от 2005 година Мърфи.

На 17 юли шоуто в София ще започне от 20:00 часа. Домакин на първия сблъсък ще бъде аула "Максима" на Университета за национално и световно стопанство в столицата (УНСС). По пример на Пекинския държавен университет, който провежда един от най-силните турнири в този спорт - China Open - с награден фонд близо 500 хиляди паунда. Събитието се осъществява с подкрепата на Студентския съвет и под патронажа на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев.

Заедно с Шон Мърфи и Стюарт Бингам, в България ще пристигнат изгряващите звезди Оливър Лайнс и Джеймс Кейхил. Организатор на събитието е Олиснукър клуб под егидата на Българска снукър федерация. От българска страна в демонстративните двубои ще се включат Братислав Кръстев и Георги Величков.

На 18 юни зала "Младост" в Бургас ще приеме световните снукър звезди. Събитието се осъществява с подкрепата на община Бургас, който е европейски град на спорта за 2015-та година.

Последният двубой между световните шампиони за 2015 и 2005 година за това лято в България ще се състои в Созопол на 19-и юни. Събитието в морския града ще бъде уникално за света на снукъра, защото ще се играе на открито.

Домакин на двубоя ще бъде амфитеатъра в Созопол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!