Пулев иска извънреден допинг контрол за Кличко

Ивайло Анев 24 юни 2014 в 15:37 2025 0

Най-добрият български боксьор и претендент за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев поиска Владимир Кличко да бъде тестван за допинг в тренировъчни условия преди мача между двамата.

"Проверяват ме за допинг поне шест пъти годишно по време на тренировки. Винаги трябва да бъда на разположение и да съобщавам къде съм отседнал и къде се намирам във всеки един момент. Защо това да не важи за Владимир Кличко? Така би било честно", коментира Пулев пред ДПА.

В професионалния бокс проверките за забранени стимуланти са задължителни по време на мачовете, но не и на тренировки. 38-годишният украинец на този етап не дава допинг проби в извън състезателни условия.

"Дори когато Кубрат се готви в България, там той също прави тестове за допинг. Не хвърлям обвинения, че Владимир използва забранени стимуланти. Но искам за всички еднакви условия, за да няма спекулации", заяви треньорът на българина Ото Рамин.

В това 60-годишният специалист вижда особено задължение за Кличко, който е посланик на Германската антидопингова агенция в кампанията "Дай всичко. Не взимай нищо!" в борбата срещу употребата на забранени вещества от спортистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови