Монитори на задните седалки ми трябват, за да пускам имейли, обясни купувачът на джипа за 200 бона

Владимир Йончев Последна промяна на 08 декември 2015 в 20:16 41935 44

Имейли ще пуска през мониторите на задните седалки чиновникът, който поръча с държавни пари джип за 198 000 лева.

Тъй като ние не можем да си обясним как е възможно това и имаме съмнения, че ще ни повярвате, че някой може да каже такова нещо, прилагаме стенограма на изявлението и линк към аудиозаписа.

Разговорът се води между кореспондента на Дарик радио в Пловдив и директора на Южноцентрално държавно предприятие Ботьо Арабаджиев.

Записа можете да изслушате този линк към Дарик радио. Най-интересното започва на 1:20 мин от началото на файла:

Дарик радио: Това е страшно скъп автомобил. За какво са тия монитори на задните седалки? Нещо по-специално ли трябва да гледат?

Ботьо Арабаджиев: Налага се да контактуваме, имейли си пускаме, постоянно сме в някаква кореспонденция.

Секунди преди това горският началник обяснява и другите изисквания, които има към бъдещата си придобивка:

Какво му е интересното на кожения салон? По-лесно се поддържа. 

Това не е за мен. Надали изобщо ще се кача на този автомобил, вземам го за централното управление.

Изискването е да е минимум 7-местен. Моите служители постоянно са в командировка. Ние обслужваме четири области. И трябва да пътуват понякога с два автомобила и решихме да вземем по-луксозен автомобил. Какво лошо има в това?

Обясненията му са в рязко противоречие с думите на земеделската министърка Десислава Танева, която е негов принципал. Днес, докато призоваваше хората да дарят по 5 лева от всяка елха на деца с аутизъм, Танева защити покупката на 4 джипа за близо 800 000 лева общо с мотива, че те ще се използват за луксозен ловен туризъм.

Опорната точка обаче явно не е стигнала толкова бързо до шефа на Южноцентрално държавно предприятие в Смолян Ботьо Арабаджиев, според който джипът ще се използва за командировка на служители. Същата теза Арабаджиев каза и пред OFFNews, когато преди огласяването на скандала потърсихме мнението му за целесъообразността на покупката.

Държавните горски предприятия са общо 6 на брой и са създадени в края на предишното управления на ГЕРБ като шапка на горските стопанства, които преди са се отчитали директно на министерството. В 4 от 6-те предприятия в последните месеци са обявени обществени поръчки за закупуване на нов високопроходим джип на стойност 160-165 хиляди лева без ДДС.

В едно от четирите предприятия - това в Сливен, поръчката вече е спечелена и джипът е доставен. Явил се е само един кандидат, който е предложил максималната цена от 165 000 лева без ДДС и е спечелил по критерия "най-ниска цена".

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.12 2015 в 09:00

"И трябва да пътуват понякога с два автомобила и решихме да вземем по-луксозен автомобил. Какво лошо има в това?" Какво лошо има в това? КАКВО ЛОШО ИМА В ТОВА?!... Нека Ви обясня: 2/3 от населението на България едва имат пари за хляб, а децата им чистят английски, немски, шведски тоалетни, за да поддържат българската икономика и да се грижат за семействата си. Да е срамота е меко казано! Въпросът " Какво лошо има в това?" е нагъл и безочлив!Помислете каква добра реклама би било да се противопоставите на тази малоумна покупка, инвестирайки част от тези пари в по-смислени каузи. По-добре го карайте този джип само нощем, защото гладът на хората не прощава и едва ли някой може да гарантира сигурността ви.

10.12 2015 в 20:31

Те горските не са виновни - друг поръчва и друг плаща. Те я се облажили, я не. А и те сигурно псуват наум, че тия пари по-добре да бяха им ги раздали като бонуси...

09.12 2015 в 22:59

Taя министътка рошлата не е виновн И ЗА ВИНЕТКИТЕ И З ДЖИПОВЕТЕ ОНЯ НАД НЕЯ И ФИНАНСОВИЯ ГИ РЕШАВАТ

09.12 2015 в 20:33

Що бе и аз пускам мейли ама от телефона. Не се возя в джип за 200 бона и въпреки всичко пак го правя. Да си купят телефони за по 150лв , 20лв такса за интернет мобилен и да си пущат мейли колко щат и от Лада Нива !

09.12 2015 в 16:08

Трябваше да изчакат, скоро излиза на Бентли първия SUV модел, можеха да вземат тях, да пътуват комфортно, кореспонденция да водят, и най-важното - да съчетаят командировките с луксозния ловен туризъм!

09.12 2015 в 14:47

Имаше хора, който дадоха живота си за чужд живот и свобода. Днес, съпартийците на тези хора взимат свободата и живота на хората.

09.12 2015 в 14:22

По никакъв начин, само че им е по-лабава алката от нашта. Не деянат ни на руснаците, ни на нас. И изобщо - за нещо може да става дума само с хърватите, руснаците, сърбите, и май до там. Всички сме гадове, ама поне разбираме кой - кога - какво, та после не се чудим що.
А, това са официалните ценоразписи за такива екскурзии на популярни кантори. В смисъл - лицензирани от милицията. Условията за приближени лица, или в срамежливи компании са други, но аз не съм упълномошен да ги рекламирам.

09.12 2015 в 13:31

По стечение на обстоятелствата познавам човека, на когото е делегирана дейността с т.нар. просяци в Москва и имам представа какъв е дневният оборот на структурата му. И други такива познавам. Сега хората им карат някакви по-нормални коли, но навремето факторите в организациите бах с разни самари, за да се сливат в тълпата. Миналата зима като бях в Москва не успях да си съставя мнение коя е масовата кола в задръстванията, но вероятно нещо такова карат в момента. Крузъри карат биковете, един вид бачкерска кола.

Не ги подценявай западняците, ти. С нищо не са по-тъпи от нас, а напротив. Общото между руснаците и американците е, че и едните и другите се кефят на същите неща - джумбиш да става в откровена и приятелска обстановка. Лъскавите тенекии и многозвездните хотели са ги надживяли отдавна, да не кажа, че им навяват служебна обстановка. Важното е вечерта да завърши под масата, след тежки ловни разкази.

09.12 2015 в 12:36

Тъй тя.
Знаеш ли колко струва да си просяк на централна московска гара, 12 часа, в светлото време на денонощието? За мъж между 30 и 50, в добро физическо състояние, с реални базови умения в ръкопашния бой.
10 000 долара.
Жена ти - проститутка, същите условия на сигурност. 30 000.
В тъмното време, на специални места, може и с реално ... така де, консумация на реалните нападатели, алиби и всичко по погребението им ...
И кола, която струва колкото седмичните джобни на детето на такива хора ще ги омае?
Мани, това аз се омаях.
Богатите руснаци се впечатляват от хора, които обичат страната си. От какво се впечатляват арабите и европейците не знам, те са кухи. Вероятно от нищо. Американците са много впечатлителни, най-силно се впечатляват от огледало, от голямо - направо заминават.

09.12 2015 в 12:09

Аз пък имам наблюдения от европейската и американската аристокрация (има и такава, конкретно основателите на New Amsterdam, ако се сещаш за кой град става дума) покрай Балкантурист навремето.

Какви джипове, какви тривиални глупости... Хората искат емоции и лайф. Оркестри, ядене и пиене, нещо по-така и по възможност простотии, за които после да разказват. Обикалят си света и тук може да решат да спят в ловна хижа и да гърмят с Holland & Holland, ама преди това са били на лов с лъкове в Африка и са спали на земята. Едните пък бяха ходили с някакви масаи с копия една седмица пеша из саваната и ни продъниха ушите от разкази за хиени и други представители на семейство котки.

Само българските глупаци, невидяли грам свят си мислят, че туризмът е 5 звезден хотел и джип за 200 000... Хората са си надвили на масрафа и искат преживявания и емоции, т.е. качествена програма и услуга. Трофеят за незнам си колко точки е вторичен и служи за орнамент на вилите им.