Ваньо Танов: Ще обърна света, за да оправим митниците

OFFNews 14 август 2014 в 17:45 7286 15

Снимка OFFNews

Отляво на дясно: Божидар Алексов, Ваньо Танов и Розалия Димитрова

Ще обърна света, за да подобрим ситуацията в митниците, иначе държавата е в опасност.

Това заяви новият стар директор на Агенция "Митици" Ваньо Танов на първата си пресконфереция, след като бе назначен отново от служебния финансов министър Румен Порожанов.

На брифинга Танов представи и заместниците си Божидар Алексов и Розалия Димитрова.

По думите на Танов ситуацията в Агенцията до момента никога не е била толкова трагична.

Според него бившият му колега Павел Тонев е съсипал Агенцията до неузнаваемост.

Вчера Танов е предал всички съмнителни документи от работата на митниците на прокуратурата. Такива книжа има от почти всички митници, които се занимават с акцизни стоки - Пловдив, Варна, Бургас и Югозападна.

Първите положителни резултати от работата на Танов ще можем да видим през октомври, подчерта самият той.

"По времето на Тонев в митниците бе отменена т.нар. наредба №3 с наредба №1. Заради това сега например тръбите на "Лукойл" не отичат никакви данни.", каза Танов.

По думите му наредба №3 е вършила работа и именно затова докато Танов е бил директор Агенцията е отчитала ръст, за който са завиждали много европейски държави.

"Ще представя на проф. Близнашки плана си за митниците и ще направя всичко по силите си, за да върна наредба №3", каза Танов.

По негови думи в момента в Агенцията има назначени 87 души "отвън" - без конкурс, без познания за сферата, в която трябва да работят. В Агенцията има дори хора с присъди, подчерта Танов.

По времето на Тонев рекетът се е върнал на дневен ред твърди той, като даде пример с фирми, които са проверявани по 7 пъти от служители на Агенцията, без да има основание, без да има и резултат от проверките.

"Тонев е водил лоша кадрова политика и демотивация на служителите на митниците", заяви Танов.

На въпроса дали ще прави резки промени в състава на Агенцията и ще има ли масови уволнения Танов отговори, че приоритет №1 за него е да вдигне приходите и че едва ли ще има време за структурни промени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!