Ваньо Танов: Ще обърна света, за да оправим митниците

OFFNews Последна промяна на 14 август 2014 в 17:45 6178 15

Снимка OFFNews

Отляво на дясно: Божидар Алексов, Ваньо Танов и Розалия Димитрова

Ще обърна света, за да подобрим ситуацията в митниците, иначе държавата е в опасност.

Това заяви новият стар директор на Агенция "Митици" Ваньо Танов на първата си пресконфереция, след като бе назначен отново от служебния финансов министър Румен Порожанов.

На брифинга Танов представи и заместниците си Божидар Алексов и Розалия Димитрова.

По думите на Танов ситуацията в Агенцията до момента никога не е била толкова трагична.

Според него бившият му колега Павел Тонев е съсипал Агенцията до неузнаваемост.

Вчера Танов е предал всички съмнителни документи от работата на митниците на прокуратурата. Такива книжа има от почти всички митници, които се занимават с акцизни стоки - Пловдив, Варна, Бургас и Югозападна.

Първите положителни резултати от работата на Танов ще можем да видим през октомври, подчерта самият той.

"По времето на Тонев в митниците бе отменена т.нар. наредба №3 с наредба №1. Заради това сега например тръбите на "Лукойл" не отичат никакви данни.", каза Танов.

По думите му наредба №3 е вършила работа и именно затова докато Танов е бил директор Агенцията е отчитала ръст, за който са завиждали много европейски държави.

"Ще представя на проф. Близнашки плана си за митниците и ще направя всичко по силите си, за да върна наредба №3", каза Танов.

По негови думи в момента в Агенцията има назначени 87 души "отвън" - без конкурс, без познания за сферата, в която трябва да работят. В Агенцията има дори хора с присъди, подчерта Танов.

По времето на Тонев рекетът се е върнал на дневен ред твърди той, като даде пример с фирми, които са проверявани по 7 пъти от служители на Агенцията, без да има основание, без да има и резултат от проверките.

"Тонев е водил лоша кадрова политика и демотивация на служителите на митниците", заяви Танов.

На въпроса дали ще прави резки промени в състава на Агенцията и ще има ли масови уволнения Танов отговори, че приоритет №1 за него е да вдигне приходите и че едва ли ще има време за структурни промени.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.08 2014 в 23:38

То и един друг щеше да изрови земята, пък...

15.08 2014 в 21:59

А всички хора които уволни с тъпото си постановление. Всички работиха и пълната хазната. На бута само негови хора които си нямат представа от материята и хора със стаж и си разбират от работата ги уволни без да му мине окото. И то защо защото няма ли висше образование. Да не говорим за всички дипломи на служителите а пък и вашата ваше величество Танов

15.08 2014 в 17:27

Не се засилвай много,много защото 5 Окт. наближава! Така ще може по-малко пакости да направиш и по-леко ще минеш в съда! Аре чао, че ше седам на студен таратор и рикиа!

15.08 2014 в 15:28

Ченгетата винаги стават за всякакви постове. Може нищо да не разбира, но винаги може да ти донесе от 9 кладенеца вода, за да доказва, че е единствения който може да ни спаси от крах, разруха, катастрофа и т.н. Страха и интригите са им запазена марка на служителите на ДС. Ако си припомним обаче "успехите" на събирача Танов фактите показват съвсем друга картина от тази, която казионните медии ни пробутват вече дни наред.
През 2013 са събрани 115 млн. повече от колкото през 2012 - когато Танов беше шеф на митниците и необезпокояван събираше акцизи и ДДС. През 2012 за сметка на това контрабандата си върви с пълна сила - заловени са само 216 гр, хероин при близо 1 тон през 2008 и НУЛА кг. амфетамини?! Най-красноречивия факт, че контрабандата е намаляла обаче си остава икономическия растеж и най-ниската безработица от 2008 до сега по данни на Агенцията по заетостта. Не знам какъв индианец трябва да си за да разбереш, че когато производството в страната расте, вносът особено на определени продукти намалява и е нормално да са събрани по-малко ДДС и акцизи. За съжаление ще усетим най-силно резултата от управлението на милиционера Танов след 2-3 месеца, когато изборите ще са минали и ще ни предстои гладна и студена зима. Опитите на милиционерите да управляват продължават, успех на мишленцата!

15.08 2014 в 14:50

Тогава започвай незабавно с Лукойл. Оттам ще компенсираш половината дефицит. Това и ти добре го знаещ. дали, обаче чорбаджиите ще ти разрешат, а? Как мислиш?

15.08 2014 в 00:00

Този за Директор на митниците ли е назначен или за говорител на ГЕРБ? За тия бомбастични приказки той трябва да е обект на прокуратурата.Или на психиатрията.

14.08 2014 в 23:37

няма нужда да обръщаш света, на митниците няма какво да се оправя...просто трябва да се затворят държавните престъпници какъвто сте и вие, ДС- ченге

14.08 2014 в 20:48

Набирайки ЕГНта ли?

14.08 2014 в 19:37

Действай. Не приказвай много, действай. Цифрите говорят най-добре.

14.08 2014 в 18:37

Да бе, ти веднъж го обърна като оправихте с Тиквата Мишо Бирата!