Танов възмутен от назначени "парашутисти" в митниците

Offnews Последна промяна на 04 септември 2014 в 10:37 2019 7

Ваньо Танов

Разграден двор, изпълнение на поръчки от властимащите, назначения на "парашутисти" и дупка в бюджета. Това е картината, която старият нов шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов описа в интервю за bTV. 

Назначаването на 78 „парашутисти” възмутило най-силно Танов, който при предишния си мандат на същия пост обеща назначение на футболиста Вучката, който „рита топка” с тогавашния премиер Бойко Борисов.

„Спряха конкурсите, назначенията стават по заобиколен начин, на хора отвън. Само през нощта на 11 срешу 12 са направени над 20 назначения – това са стратегически рокади”, коментира Танов в сутрешния блок.

В отговор на въпрос дали назначенията при предходното ръководство са ставали „с вдигане на телефона” той попита: „Как иначе се назначава човек, който няма никакъв опит?” По думите му, много служители, уволнени дисциплинарно при неговото управление, са били възстановени на работа. Той определи Агенция „Митници” като „една буквално разградена структура”, неспособна да изпълнява задълженията си по събиране на приходи от акцизи и ДДС.

В митниците има "дупка" за 617 милиона лева. Това е, което сварвам, и това е, което трябва по някакъв начин тези тенденции да бъдат спрени. По отношение на ДДС-то може да се каже, че изключително неправилно е направена приходната част. Това, което е било заложено да бъде събрано от Агенция "Митници" – ДДС от търговията с трети страни, така наречения "внос", обясни Танов.

По отношение на акцизите разликата между горивата, освободени от данъчните складове, и продадените от бензиностанциите, е 30 процента, каза Танов.

Според него заложеният приходен план е нереалистичен, защото изисква повишаване на вноса в последните три месеца от годината с 66 процента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2014 в 15:23

//Я се поразходи малко из Агенция Митници и поговори със служителите да видиш как ставаха назначенията по негово време//

И как може да стават, дебил назначава дебили -> тоя цървул на елементарни изисквания за редови митничар не може да отговаря та камо ли за шеф.
------
До вчера беше пред умирачка, а днес е като напета мома -> ама комундел се отказва от кокала само като го понесат с петалите напред!!!!

04.09 2014 в 13:12

Фактите са в отчетите на Агенция Митници публикувани на сайта на агенцията. За 2013 приходите са повече със 119 млн. - факт. Ваньо Танов е напуснал митниците през септември или октомври на 2013 поради факта, че от април до края е бил в болнични, това също е факт, който знаят всички. Контрааргументите на фактите са "ти си трол" и "ти си червен боклук". Мъка!

04.09 2014 в 12:58

Искам да кажа и на непросветения трол WWW , че Ванщо Танов беше шеф на Агенция Митници до 1.11.2013 . Лесно може да се провери . Още една опорна точка се разби

04.09 2014 в 12:41

Тоя WWW е уникално ограничен трол, изфабрикувал и представил уж факти. Как не те е срам бе комунист долен, да лъжеш? Я се поразходи малко из Агенция Митници и поговори със служителите да видиш как ставаха назначенията по негово време. Гнусен трол, нямам думи

04.09 2014 в 12:34

Вие знаете ли кой е Ваньо Танов, знаете ли че това е рядко честен и достоен човек, а ми пишете по енерция тук и по опорни точки. Знаете ли, че като шеф на полицията в Русе за една нощ се хванаха всички престъпници в града и получиха присъди, голяма част от престъпниците са още по затворите. Знаете ли успехите му като шеф на НСБОП, за което е произведен и като генерал. Знаете ли, че той като беше шеф на митниците са заловени най-много наркотик в историята на Митниците и приходите от агенцията на година са 2 пъти повече от колкото за последната година. Жалки тролове.

04.09 2014 в 11:46

Най-големия парашутист в митниците е полицая Танов. Сложен е там единствено за да изпълнява нарежданията на вожда Борисов-Буда, което прави безпрекословно защото първо не може друго и да измисли и второ покрай патрона си стана един от най-богатите хора в България. Да си припомним само някой факти. По времето на Танов повечето назначени или преназначени от него митничари се оказаха без дипломи или с такива издадени от университети в Кувейт и Украйна. През 2013 година митниците събраха с 119 млн повече от най-успешната година на Танов. По времето на "ченгето" Танов заловените наркотици са 216 гр. хероин и НУЛА амфетамини. За контрабандата на цигари може да се пита ориентировъчно само Булгартабак, но размерите и са грандиозни, както и на зеленчуци, месо и хранителни стоки. Никога няма да разберем колко точно е количеството на контрабандата, но заслужава да се отбележи, че докато го нямаше Танов родната икономика имаше 1.6% ръст за 6 месеца, около 2 пъти повече от годишния ръст през която и да е година от управлението на ГЕРБ. Ефекта от идването на Танов ще го усетят първо българските производители. Като добавим и ембаргото на Русия и евтините селскостопански стоки от Полша, Унгария, Гърция и т.н. може спокойно да пуснем един реквием за родното производство.

04.09 2014 в 11:10

//Това е, което сварвам ...//

И тоя цървул е за входиране,е нема такова животно като гърбав гробар!!!!