Quantcast

Жива инсталация пред "Позитано" 20 с призив "Да посочим манипулаторите"

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2013 в 15:50 10623 31

Инициативата
Инициативата "Против купуването на гражданска позиция - да посочим манипулаторите".

 

 

Младежи направиха с телата си инсталация на паметника пред централата на БСП на "Позитано" 20 с призива  „Гражданската позиция не се купува - да посочим манипулаторите”.

Това се случи, докато БСП и ДПС митингуваха на Орлов мост и по жълтите павета.

"Гражданската позиция не се купува, нито се организира чрез натиск и корпоративна принуда. В нормалните държави за това се подава оставка. 

Корпоративният натиск и заплахата са механизми за купуване на гласове. Сега БСП и ДПС ги използват за манипулация на общественото мнение и за създаване на контролирана от тях реалност. Организирането на „гражданска подкрепа” по този начин на практика подменя демокрацията. 

Станишев нарече от парламентарната трибуна организирания митинг „Да на свободата” „автентична парламентарна демокрация”.

Манипулаторите и манипулациите има нужда да се назовават ясно. Това не е противопоставяне на хората, които идват на митинга "Да на свободата", нито на онези, които искрено подкрепят правителството, а на тези, които се опитват да ни манипулират.

Носете праз, очила, камери - манипулациите има нужда да се сочат ясно, да се изговарят и да стават видими", пише на страницата на инициативата във Facbook.

Преди седмица паметникът пред централата на социалистите беше изрисуван от блогъра Асен Генов и активен участник в антиправителствените протести, и членове на ДСБ, който бяха задържани за хулиганство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.11 2013 в 10:31

Съгласен съм с това че управляващите в момента се опитват да подменят действителността като си наемат платени симпатизанти и пускат всякакви лъжи по адрес на останалите.

Така нареченото разделение на нацията не съществува никъде другаде освен в главите на комунистите, които се опитват да разделят обществото.

Голяма част от самото общество не подкрепя комунистите така че не може да става дума за разделение освен 90% на 10%, не е уместно да се приравнява 10% на другата част, а да се управлява с толкова малко доверие е още по-лошо, колкото повече упорстват да стоят на власт толкова повече губят самите те.

17.11 2013 в 10:08

Абе великов, ти да не си германска плувкиня под прикритие? те имаха доста високи тестостеронови нива хахаха. нарязал бил хахахаха

16.11 2013 в 23:26

Ама, хищна хиено, говоря ти за изкуВство, ма! Лиги... нарязал съм достатъчно ... таковата... къде по любов, къде заради $100-те подаващи се между пръстите ми. Взел съм своето от живота и то във времена, когато нивото да адреналин и тестостерон са били по-високи от кръвното ми налягане.

16.11 2013 в 21:45

обърши си лигите!

16.11 2013 в 20:43

В една световна икономическа криза в една поскомунистическа държава с фалирали социалистически предприятия останали без пазари,кой очакваш да ти даде нещо?. Народ обиран 20г.от пребоядисани комунисти,какво може Борисов да ти даде,когато икономиката и търговията в цял свят замря и на гърците намалиха доходите и на пенсионерите си,да не говорим за безработицата в Испания,а на нас вдигаха кредитния рейтинг?Въпреки тази криза, аз Не усетих Борисов да ми вземе нещо,но комунистите, които се върнаха на власт, за 70г.направиха всички бедни пролетарии и накрая фалираха държавата и се проснаха всичките пред капитализма за да ни платят фалита работниците членуващи в ЕС.Докараха държавата до просешка тояга с кражбите си.Обраха спестяванията на хората чрез инфлация и точно такива като бащата на Станишев са виновни за стандарта който имаме днес.Т.Живков изказа мнение накрая,че народа ни е едно неразвито общество(www.vbox7.com/play:19247690),което значи,че голяма част от този народ,комунистите могат да го лъжат още 45г.за това и Борисов каза да не им се сърдим,защото те са недоразвити и прости, за това и Господ на такива прощава. Тази част, след като пак повярва и вярва на същите мошеници какво им внушават за да ги яхнат за пореден път,кои са виновните и наглите?Днес всички ги видяха и те стояха на трибуната на "Орлов мост"и викаха от там.Точно срещу тези престъпници студентите протестират.Както се казва,като ти падне на аванта глупава овца стрижи е до кожа колкото пъти можеш.

16.11 2013 в 18:12

изкуствоведад-р Кутев-как ще интелектуализира тази инсталация :-) )) -като десен болшивизъм и фашизъм,вижда призрака на Пол Пот в Яне Янев,Пиночет като психично Волен,а Октай Енимехмедов като призрака на Брейвик.Налудно-удобната конструкция в сценария на партията за осребряване и злобно налудни интелектуализации.

16.11 2013 в 18:03

изкуствоведад-р Кутев-как ще интелектуализира тази инсталация :-))) -като десен болшивизъм и фашизъм,вижда призрака на Пол Пот в Яне Янев,Пиночет като психично Волен,а Октай Енимехмедов като призрака на Брейвик.Налудно-удобната конструкция в сценария на партията за осребряване и злобно налудни интелектуализации.

16.11 2013 в 17:56

http://literaturensviat.com/?p=85496

16.11 2013 в 17:51

Червен влак се композира,
червен влак се композира,
червен влак се композира,Ленче ле,
от Бургас за София..............


......И от Варна също.............

16.11 2013 в 17:45

Опорната точка за платените протести вече не може да бъде опора.Според тебе,по колко е била надниците за участниците в Пловдив?Сорос май се е бръкнал доста надълбоко!