Жива инсталация пред "Позитано" 20 с призив "Да посочим манипулаторите"

OFFNews 16 ноември 2013 в 15:50 11487 31

Инициативата
Инициативата "Против купуването на гражданска позиция - да посочим манипулаторите".

 

 

Младежи направиха с телата си инсталация на паметника пред централата на БСП на "Позитано" 20 с призива  „Гражданската позиция не се купува - да посочим манипулаторите”.

Това се случи, докато БСП и ДПС митингуваха на Орлов мост и по жълтите павета.

"Гражданската позиция не се купува, нито се организира чрез натиск и корпоративна принуда. В нормалните държави за това се подава оставка. 

Корпоративният натиск и заплахата са механизми за купуване на гласове. Сега БСП и ДПС ги използват за манипулация на общественото мнение и за създаване на контролирана от тях реалност. Организирането на „гражданска подкрепа” по този начин на практика подменя демокрацията. 

Станишев нарече от парламентарната трибуна организирания митинг „Да на свободата” „автентична парламентарна демокрация”.

Манипулаторите и манипулациите има нужда да се назовават ясно. Това не е противопоставяне на хората, които идват на митинга "Да на свободата", нито на онези, които искрено подкрепят правителството, а на тези, които се опитват да ни манипулират.

Носете праз, очила, камери - манипулациите има нужда да се сочат ясно, да се изговарят и да стават видими", пише на страницата на инициативата във Facbook.

Преди седмица паметникът пред централата на социалистите беше изрисуван от блогъра Асен Генов и активен участник в антиправителствените протести, и членове на ДСБ, който бяха задържани за хулиганство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!