Таксиметрови шофьори в Бургас излязоха на протест, искат по-нисък данък

OFFNews - Бургас 20 декември 2016 в 14:15 8756 1

Снимка gramofona.com

Таксиметровите шофьори протестират по време на заседание на общинския съвет

Не 660, а максимум 400 лв. да е т. нар. алтернативен данък за такситата. За това настояха около 30 шофьори в Бургас, които днес излязоха на протест пред сградата на общината.

В морския град, общинският съвет прие налогът да е в размер на 660 лв., след като първоначалната идея беше той да е близък до максимума, поставен от държавата.

Бургаските шофьори недоволстват от това, че работа за тях има основно в летните месеци и не могат да заработят достатъчно пари, за да си платят данъците и таксите към общината. Освен че искат намаляване на налога, те настояват и за възможност той да може да се плаща разсрочено.

С плакати „Бургас не е само Бургасбус“, визирайки общинската фирма - превозвач, шофьорите настояха и да се върнат част от старите стоянки за колите им. Към момента сме глобявани за това, че качваме пътници, посочват те. Причината е, че заради новата транспортна схема на Бургас се увеличи броят на спирките и някои стоянки бяха закрити или преместени. Шофьорите се оплакаха и от конкурентни фирми, „галеници“ на общината, които предлагат незаконни, според тях, отстъпки.

След протеста им пред сградата на общината, шофьорите се опитаха да влязат на заседанието на общинския съвет, но не бяха допуснати. Представители на постоянната комисия по „Транспорт“ слязоха при тях за разговор, но протестиращите не останаха доволни и заплашиха с нови прояви на гражданско неподчинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови