Протестиращи таксиметрови шофьори блокираха Бургас

OFFNews - Бургас 07 април 2016 в 15:49 3498 2

Снимка OFFNews

Близо 200 шофьори на таксиметрови коли излязоха на протест в Бургас. С шествие, което започна от Морската градина и продължи през центъра на града, те затрудниха сериозно трафика днес. Образува се няколко километрова колона.

Протестът се организира от варненския транспортен синдикат „Авто 94“, който от месец има структури и в Бургас.

Мотивите за недоволството на шофьорите са свързани основно с гласувания днес от депутатите данък, който ще се определя от общинските администрации.

„Който не е патентен, а алтернативен данък „такси“, който ще смачка бранша. 1000 лв. в големите градове, отделно – данък „оборот“ от апарата, отделно – осигуровките. Това е тройно облагане, което просто е невъзможно да го платим“, каза Димчо Иванов, председател на синдиката.

Иванов обвини председателя на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова (ГЕРБ) и цялата бюджетна комисия на парламента.

Мотив за протеста в Бургас бе и новата общинска транспортна схема, която предстои да се въведе в морския град. Причината е, че стоянките за таксита, след нейната реализация, са редуцирани и няма изградени нови.

Шофьорите са категорични, че протестите им са предупредителни. При липса на ефект, след 1 – 2 седмици ще започнат с безсрочни такива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови