Протест срещу насилието над животни след побоя над кучето Мечо

OFFNews 25 ноември 2022 в 11:36 1811 0

кучето Мечо

Снимка Animal Rescue Sofia

Кучето Мечо

Протест срещу насилието над животни се проведе пред Съдебната палата в София, след като преди няколко дни мъж беше задържан за побоя над кучето Мечо. 

Протестът е организиран от неправителствената организация Animal Rescue България, която се грижи за кучето.

"Не става дума само за Мечо. Не става дума само за животните, които този конкретен извършител е измъчвал и убивал. Става дума за това, че въпреки законите, насилието над животни се пренебрегва като деяние. Става дума за това, че опасни за обществото индивиди стрелят, тровят, убиват и измъчват. Правят го спокойно и безнаказно. Време е да ги спрем! Време е, да се отърсим от безсилието и да накараме законите да заработят! Мечо и събратята му не могат да говорят, но ние можем! Елате и Вие, за да бъде гласът на Мечо силен! За да бъде гласът на Мечо чут!", заявяват оттам.

Продължава събирането на подписи, с които протестиращите искат подобни случаи да не се гледат със снизхождение в съда и при всеки от тях да се подхожда със сериозно разследване.

Днес ще бъде гледана мярката за задържане на мъжа, обвинен за насилие с особена жестокост към животно. Наказанието, предвидено в закона, е "лишаване от свобода" от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева.

Мъжът беше арестуван на 18 ноември вечерта, след като в социалните мрежи беше разпространен видеозапис от охранителна камера, на който се вижда как човек примамва куче с храна и го взима със себе си. 3 часа по-късно връща животното ранено - със счупвания и порезни рани - и го хвърля.

След задържането му пред дома на мъжа имаше протест с искания за ефективна присъда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!