Задържан е мъжът, изтезавал кучето Мечо (обновена)

OFFNews 18 ноември 2022 в 09:55 4449 7

мъжът, задържан за изтезанието над кучето

Снимка Стопкадър

Мъжът, задържан за изтезанието над кучето

37-годишен мъж е задържан за изтезание над куче в столичния квартал "Княжево".

В социалните мрежи беше разпространен видеозапис от охранителна камера, на който се вижда как мъж примамва куче с храна и го взима със себе си. 3 часа по-късно връща животното ранено - със счупвания и порезни рани - и го хвърля.

От МВР съобщиха снощи, че задържането на мъжа е заради появилите се публикации в социалните мрежи за проявената жестокост. Той е известен на органите на реда – има полицейска регистрация за шофиране в нетрезво състояние.

От записа става ясно, че случаят е от нощта на 23 срещу 24 октомври. Прави впечатление, че когато взима кучето, мъжът е с шапка, суитчър и панталони, а когато го връща на ръце - без шапка, с тениска и къси панталони.  

Кучето, което се казва Мечо, е намерено на сутринта. Има много счупвания, порезни рани, загубило е много кръв. Твърди се дори, че животното е било изнасилено. Впоследствие тази информация - разпространена във Фейсбук групата "Справедливост за Мечо!!!" беше отречена от Animal Rescue Sofia.

Хората, живеещи в квартала, го отвеждат в клиника.

"Имаше порезни рани, преден счупен крайник, други наранявания и отоци. Всички хора, които познават кучето, казват, че това не е единичен случай на побой над Мечо", обясни Пламена Дочева от Animal Rescue пред Нова ТВ.

Според разкази в социалните мрежи и преди се чували стенания на животни от дома му, но от институциите не обръщали внимание на сигналите. Тепърва ще се проверява за стари случаи.

След задържането му пред дома на мъжа снощи се събраха десетки души на протест с искания за ефективна присъда.

"На животното му предстои дълго възстановяване. Някои от травмите ще му останат за цял живот. Но се надяваме, че след като се възстанови напълно, ще се намери осиновител за него", каза Дочева.

Тази сутрин жената, подала сигнал сигнал до Animal rescue за кучето, заяви, че не познава задържания мъж.
Разказа, че е намерила Мечо „пребит и в ужасяващо състояние, оповръщан”. По думите й всички хора от квартала знаели за деянията на мъжа, но се страхували и мълчали.

Жената каза още, че има притеснение, че днес изтича 24-часовото задържане на съседа им. Добави, че носи нож в джоба си от страх.

Стана ясно, че е изчезнало и друго куче от квартала - Макс. От 19 октомври няма следа от него.

Хората друг път са ставали свидетели на насилие над животни – бесени котки, разчленени кучета, коментира тя. 
От думите й стана ясно, че при задържането на мъжа в четвъртък, полицаите са изнесли от дома му чували, като не е ясно какво са съдържали те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

7

Constanza

18.11 2022 в 22:21

За някои неща от този `ви пост съм напълно съгласна.

-5426

6

Бай Пешо от Перни 6

18.11 2022 в 12:22

в бездушно и сбъркано време живеем. За кучета реват, за хората им е все едно. Нагъват пържоли и бутчета, предполагам си мислят, че са умрели от естествена смърт прасетата, не знам. Но ако куче или котка се надига един вой до небесата. Ясно е, че много неправителствени организации и еко активисти от това си изкарват прехраната и едва ли някой ще ги вземе на друга работо. Лошото е че това е манипулация на едро.

6136

5

WOW

18.11 2022 в 11:53

Я по-спокойно с оценките. Когато в квартала има зло куче кой звъни на телевизиите. Когато над 1000 човека бъдат нахапани годишно и се налага да бъдат ваксинирани против бяс също не е интересно явно. Ако този човек наранява животни той трябва да са прати на психолог не да се съди!
Най-добре е просто да няма бездомни животни.

-1650

3

ob1

18.11 2022 в 11:38

Да го натикат при мангалите да му направят същите неща. Отвратително, това не е човек...

865

2

Constanza

18.11 2022 в 10:42

Може и да е посягал, кой знае.

345

1

Джендо Джедев

18.11 2022 в 10:07

Такива изроди рано или късно посягат и на хора. Колкото по-бързо се отстранят от обществото - толкова по-добре за всички.
 
X

Да помогнем на украинските деца!