Нов протест срещу увеличението на цената на тока

OFFNews 01 октомври 2014 в 10:42 3522 1

Протест срещу увеличението на цената на тока ще се проведе днес от 18 ч. пред сградата на Министерството на икономиката и енергетиката. 

Демонстрацията се организира чрез Фейсбук страница, озаглавена "Да спрем увеличението на тока и геноцида над българския народ". Над 600 души са заявили участие в протеста.

Организаторите подчертават, че целта на демонстрацията е "да отидем заедно да потърсим отговорност на онези които са преки извършители на този пореден акт на геноцид върху нас".

Отновните искания на протестиращите са: одържавяване на енергоразпределителните дружества; разваляне концесиите за добив на злато и други цветни и ценни метали; възстановяване на националната банкова и застрахователна система; ревизия на всички сделки, сключени с държавна собственост; съд за виновниците за националната катастрофа; премахване на чуждите военни бази на наша територия.

"За всички е ясно, че проблемът с цената на тока не може да бъде решен окончателно в рамките на действащата олигархична система. Протестите от февруари-март 2014 г., които събудиха надежди в сърцата на хората, бяха провалени, защото внедрените в протестното движение лица поставиха фалшиви цели - промяна в изборния кодекс и конституцията на Република България и т.н. Не трябва да допуснем второ издание на тази измама", коментира Румен Дечев, който е сред организаторите на протеста.

Очаква се днес Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да обяви окончателното си решение за новите цени на тока, които трябва да влязат в сила от днес. Предложението на енергийния регулатор е токът да поскъпне с 9,8%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови