Протестиращи пред ДКЕВР: "Революцията започна!" (обновена)

Offnews Последна промяна на 30 септември 2014 в 10:14 8074 23

1/1
Протестиращи пред ДКЕВР:

Снимка Сергей Антонов

Очаква се днес на закрито заседание ДКЕВР да реши с колко ще се повиши цената на тока. Очаква се увеличението да е малко под 10%. Възможно е от Нова година цената на тока да скочи с още един процент.

Преди началото на днешното заседание на ДКЕВР, на което се очаква да се реши окончателно с колко поскъпва токът от 1 октомври, пред сградата на регулатора се събраха протестиращи. 

Близо трийсетина души, начело с Янко Петров и Дончо Дудев от Движение за граждански контрол, отрано издигнаха лозунги, един от които гласеше: "ДКЕВР е параван на енергийната мафия", съобщава БГНЕС.

Повечето от протестиращите са облечени с фланелки с надпис "Внимание! Висока цена на тока! Опасно за живота!". Друг от плакатите гласи: "Ако няма активни граждани, ще има активни бедни".

Протестиращите скандират „Излезте, излезте”, „Революцията започва”, „Мафия”. Сред издигнатите плакати има такива, на които пише: „ДКЕВР рекетира не 10%, а защо не е бола?”, „ДКЕВР = Параван на енергийната мафия”, „Всичките продадоха България 70 години”, съобщава "Фокус".

Около 11.00 часа протестът на БСП се премести пред сградата на Министерски съвет. Първоначално около 100 привърженици от софийската организация на партията се събрха пред сградата на ДКЕВР, съобщава "Фокус". Към тях се присъединиха водачът на листата на БСП в 23 МИР София Жельо Бойчев, и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов.

В района има засилено полицейско присъствие.

Междувременно на площад "Независимост" започват да се събират участниците за протест, обявен от БСП - София.

Очаква се днес на закрито заседание ДКЕВР да реши с колко ще се повиши цената на тока. Очаква се увеличението да е малко под 10%. Възможно е от Нова година цената на тока да скочи с още един процент.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2014 в 18:27

Доколкото знам тиквените фенове и тези на реформираните отзад еврогейове с удоволствие приемат всякакво увеличение цената на тока, защото по този начин се гарантира демонокрацията им. Все пак и всичко да ни вземат и голи, боси и от глад да умрем, ние ще си дадем живота за благото на капитализъмъ. За благото на богатите да стават още по богати, понеже това е наш демократичен дълг ...

30.09 2014 в 16:51

тия ли са революционерите на бекапе? пет анцугаря със сбор от три зъба. а имаха наглостта да наричат младите "лумпени" :D

30.09 2014 в 16:50

Pащо не направихте революция като бяха на власт червените кхмери и сините рязани?Сега ли се сетихте?Те са по революциите!

30.09 2014 в 15:54

Като излязоха преди година,кво направиха?Един голям м.уй!За капак и жужето богослов,си завираше златния пръст отзад.

30.09 2014 в 15:36

Революция към западна цивилизованост не се прави от множество-тълпа, а от малка устойчива и образована група хора с ясна дългосрочна визия за, подчертавам, общото благо. Тълпъта най-много да я яхне някой и рузултатът ще в полза само на нейното/неговото обкръжение.

На РБ им липсва само устойчивост, на останалите всичко друго!

30.09 2014 в 14:20

Питайте Костов за Американските тецове и Нефтохим Лукойл

http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/29440-evgeniy-mihaylov-kostov-e-naydobriyat-produkt-na-lukanov-i-bkp.html

30.09 2014 в 14:17

donmikele
Кои са излязли да протестират? Тези на снимката ли, които от километри им личи, че са получили пари за това. Бабички и дядовци, пияници и БАТКИ! И те дори не знаят за какво са там. Къде спаха една година БСП с тоя ДКЕВР? Само им слушахме заканите как сме щели да осъдим частните дружества EVN, ЧЕЗ, EON, в крайна сметка те нас ще осъдят и то за милиарди. И мършата си ти, жалкото е, че никога няма да го осъзнаеш това ...

30.09 2014 в 13:56

Двамата активни пияници на първата снимка и червените знамена на следващите не оставят никакво съмнение, чие активно мероприятие е това. :)