Протестиращи пред ДКЕВР: "Революцията започна!" (обновена)

Offnews 30 септември 2014 в 10:14 8756 23

Протестиращи пред ДКЕВР:

Снимка Сергей Антонов

Очаква се днес на закрито заседание ДКЕВР да реши с колко ще се повиши цената на тока. Очаква се увеличението да е малко под 10%. Възможно е от Нова година цената на тока да скочи с още един процент.

Преди началото на днешното заседание на ДКЕВР, на което се очаква да се реши окончателно с колко поскъпва токът от 1 октомври, пред сградата на регулатора се събраха протестиращи. 

Близо трийсетина души, начело с Янко Петров и Дончо Дудев от Движение за граждански контрол, отрано издигнаха лозунги, един от които гласеше: "ДКЕВР е параван на енергийната мафия", съобщава БГНЕС.

Повечето от протестиращите са облечени с фланелки с надпис "Внимание! Висока цена на тока! Опасно за живота!". Друг от плакатите гласи: "Ако няма активни граждани, ще има активни бедни".

Протестиращите скандират „Излезте, излезте”, „Революцията започва”, „Мафия”. Сред издигнатите плакати има такива, на които пише: „ДКЕВР рекетира не 10%, а защо не е бола?”, „ДКЕВР = Параван на енергийната мафия”, „Всичките продадоха България 70 години”, съобщава "Фокус".

Около 11.00 часа протестът на БСП се премести пред сградата на Министерски съвет. Първоначално около 100 привърженици от софийската организация на партията се събрха пред сградата на ДКЕВР, съобщава "Фокус". Към тях се присъединиха водачът на листата на БСП в 23 МИР София Жельо Бойчев, и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов.

В района има засилено полицейско присъствие.

Междувременно на площад "Независимост" започват да се събират участниците за протест, обявен от БСП - София.

Очаква се днес на закрито заседание ДКЕВР да реши с колко ще се повиши цената на тока. Очаква се увеличението да е малко под 10%. Възможно е от Нова година цената на тока да скочи с още един процент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!