Два протеста в центъра на София

OFFNews 03 април 2015 в 10:30 2297 2

Два протеста в центъра на София ще има днес. Родители на деца с увреждания се събират пред парламента, подкрепени от 10 организации, за да настояват за адекватна държавна намеса и подкрепа за семействата. Част от исканията към институциите са за подобрен достъп до физикална, психологическа и социална рехабилитация; адекватно финансиране на лечебните процедури; опростяване и стандартизиране на критериите за оценка на ТЕЛК; закриване на неработещите държавни структури и подпомагане на работещите; специализирана индивидуална помощ и поддръжка, съобразени с нуждите на детето в масовото училище, за да се гарантира образованието му.

"Искаме достоен живот за децата с увреждания и техните семейства! Искаме възможности, а не ограничения, в дните, в които държавата твърди, че подготвя мащабни промени както в здравния, така и в социалния сектор", се казва в писмото на родителите.

Националното протестно шествие ще тръгне от 11 часа от площад "Народно събрание", като ще премине покрай министерство на труда и социалната политика, министерство на здравеопазването, министерство на образованието и в 14 ч. ще приключи отново на площад "Народно събрание". Шествия ще има и в десетина града в цялата страна. 

Пред Съдебната палата в столицата пък се стяга митинг на жители на Карлово и Кюстендил преди заседанието на 

Софийския апелативен съд по делото "Куршум джамия". Процесът за правоприемство между двете мюсюлмански настоятелства в България. трябва да реши казуса със собствеността върху десетки вакъфски имоти и земи в цялата страна, сред които и Куршум джамия в Карлово. Протестът е под мотото: „Не на провокациите и посегателствата върху историята на България". Десетки карловци се очаква да присъстват, организиран е транспорт от общината. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!