Десетки са ранени при протеста на футболните фенове (видео и снимки)

OFFNews 16 ноември 2023 в 21:47 10277 4

Протестът на футболните фенове

Десетки са пострадалите при протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз и Борислав Михайлов.

Полицейските служители бяха замеряни от протестиращи с павета, колчета, паркинг елементи и пиротехника. "В резултат на агресията има ранени петима униформени. След сблъсъци между враждуващи агитки има пострадали и десетина фенове", съобщават от пресцентъра на МВР.

СДВР разполага с информация и вече са стартирани действия по издирването на виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, варненски и пловдивски отбори. Част от провокаторите – ултраси, са задържани, съобщават още от пресцентъра на МВР.

Иззето е голямо количество пиротехника, сигнални пистолети, боксове, метални тръби и други забранени за носене на масови събирания предмети.

Екипите на Центъра за спешна медицинска помощ - София са прегледали 24 пострадали при протеста. На място са изпратени 17 линейки.

По първоначални данни от Центъра един от пострадалите, който е с травма на главата, е приет във Военномедицинска академия. Друг пострадал, който е обилно напръскан със спрей, е приет в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“. 

Към момента през Спешното отделение на "Пирогов" са преминали 14 от пострадалите при протеста. Направени са им подробни прегледи. Нито един няма показания, че се нуждае да остане за болнично лечение. Ето защо всички са освободени, съобщават от "Пирогов".

Двама от пострадалите при сблъсъците на протестите са приети в Спешното отделение на УМБАЛ "Св Анна" - това са мъж на 32 г. с фрактура на носни кости, както и младеж на 19 г. - с рана на главата.

Към 19.20 ч. полицай ритна в главата повален демонстрант на улица "Гурко" - в отсечката между улица "Шишман" и булевард "Васил Левски".

На кадрите, с които OFFNews разполага, се вижда как шестима служители на реда са обградили повален на улицата демонстрант, а след това единият от полицаите го рита в главата.

А на стрийма на Инициатива "Правосъдие за всеки" се вижда как полицаи нахлуват в заведение край Националния стадион и нанасят удари с палки.

Тази вечер напрежението ескалира на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз и Борислав Михайлов - бомбички и димки полетяха в района на Националния стадион, наложи се силите на реда да използват водно оръдие.

От жардармерията на няколко пъти призоваха с мегафон демонстрантите да се успокоят, но това не се случи и униформените използваха водното оръдие, за да прекратят ексцесиите.

Беше докарано и второ водно оръдие, а полицаите използваха сила и разпръснаха множеството. 

Видео: Степан Хиндлиян

Снимки: OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

4

нещото

17.11 2023 в 06:31

Защо нашите органи бездействат и не арестуват виновниците от БФС, които доведоха до това бойно поле?

8769

3

flatko

17.11 2023 в 00:24

Пълна излагация в МВР на най-високо ниво, както обикновено. Не могат да се справят с някакви ултраси, а ние им плащаме заплати да поддържат реда в държавата. Пълен провал.
Но за да се промени това, някой трябва да започне да разравя насъбраната тор още от соц време, което веднага би довело до атентати срещу всеки, който дръзне да го направи.

12315

2

denislav

16.11 2023 в 22:53

Не може да бъде. Трябваше да звучи Рахманинов и Лист в чест на унгарските запалянковци, дошли да подкрепят българските си приятели в борбата срещу БФС.

Това са провокации на федерацията по шах.

500

1

г-н Балкански

16.11 2023 в 22:15

Бах мааму!

 
X

Да помогнем на украинските деца!