Звучи като виц, но не е: Община Каварна прави висящ паркинг върху плажа

Владимир Йончев 01 февруари 2017 в 13:45 26421 23

Снимка Google earth

Плажът, върху който ще бъде издигнат висящ паркинг.

Тази новина звучи като виц, но за съжаление не е. На своя сесия вчера общинският съвет в Каварна гласува да се направи висящ паркинг върху градския плаж.

Скандалният проект е маскиран като аварийно укрепване на подпорната стена на пътя, който тръгва вляво покрай досегашния огромен паркинг и върви успоредно на бреговата линия.

Общинският съвет вчера гласува спешно да се отпуснат 250 000 лева за проекта.

"Аварийното укрепване" предвижда в пясъка да се набият бетонни колони, а върху тях да се излее бетонен навес, върху който да паркират коли.

Ако това стане факт, Каварна ще влезе в историята като първия курорт, в който туристите вземат слънчеви бани в подземие под дебел пласт бетон с коли върху него.

На входа на плажа, на по-малко от 100 метра от новото чудо на архитектурата, има огромен паркинг, който никога не се запълва.

Сегашната подпорна стена на пътя видимо няма нарушения и не е ясно защо изобщо трябва да се укрепва, още повече аварийно.

Много е спорно дали иновацията, прокарана от сегашния кмет Нина Ставрева, изобщо може да мине. На сесията на общинския съвет вчера е избухнала голяма кавга, в която предишният кмет Цонко Цонев, който сега е общински съветник, е обяснил, че проектът нарушава всички възможни закони.

Нина Ставрева му е отговорила, че вече се е договорила с институциите за прокарването му.

В следващите дни OFFNews ще изпрати запитване до отговорните институции дали ще разрешат бетонирането на плажа и ще потърси отговор на въпроса кой стои зад скандалния проект.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12013

23

HamMaster

03.02 2017 в 12:09

Popleta. А ти миндил май никога не ходил в Каварна ?!

15414

22

Hihi1981

02.02 2017 в 09:18

Да виснат и кметицата!!!

42249

20

Denis Rizanov

01.02 2017 в 16:19

Цонко в момента е общински съветник. Кандидатурата му бе обявена от втория сформиран инициативен комитет. Петчленният състав е с председател Илиана Александрова – студент и членовете – Денис Касабов – бизнесмен, Василка Димитрова – пенсиониран учител от село Българево, Мариана Будева – служител в НЧ „Съгласие – 1890“ – Каварна, Радостин Пенев – бизнесмен.

42249

19

Denis Rizanov

01.02 2017 в 16:10

В Каварна има много предистория. Защо Цонко каза: "Няма сила, която да ме накара да се кандидатирам отново", защо подкрепи точно "независимата", издигната от инициативен комитет, зам-кмет на Каварна Галя Иванова с думите: „Както заявих преди шест месеца, град Каварна трябва да има жена за кмет. Отправям подкрепата си за Галя Иванова, като в нейно лице виждам достоен наследник и кандидат за кметския пост“, заяви настоящият кмет Цонко Цонев може да прочете в линка по-долу.
http://ow.ly/TWP9308zltN

Совите не са това, което са.
Понякога е нужна малко предистория, за да се вникне в "нелогичните" ходове на шайката герб.
Не забравяйте, че цонко е печелил избори точно с този плакат: http://ow.ly/gB0G308zmzE

13273

17

Владимир Йончев

01.02 2017 в 15:39

toristo, точно така.
ГЕРБ на предизборното си събрание гласува и номинира за кмет Галя Иванова.
Централата на ГЕРБ не одобри решението на местните и издигна Веселин Влаев.
Влаев остана трети на първия тур и така на балотаж със 17 гласа разлика отидоха Нина Ставрева (БСП) и Галя Иванова, която се яви като независим, вместо от ГЕРБ.
ГЕРБ призоваха да се гласува за БСП, вместо за тяхната съпартийка, която самите те бяха издигнали.
А тази подпорна стена ще онагледи защо като се разбере в чия угода се прави, но за това в следващите дни.

12803

15

_az_

01.02 2017 в 15:34

Offnews, малко сте пресолили манджата. Дълбоко се съмнявам хората да се "пекат" под бетонна плоча. Вероятно става дума за 1-2 м плоча над пясъка, където и в момента има едни изоставени съблекални, и така или иначе това пространство не се използва. А паркинга не се ползва, защото е твърде далеч от самия плаж. И сега всички коли паркират на тясното място от снимката. Ако се разшири и обезопаси, ще е полезно за всички. Айде първо покажете плана, да видим колко метра ще е тази плоча над пясъка, пък после да коментираме. Става ли така?

77927

14

El Commandante

01.02 2017 в 15:33

Сега е време да се организира един тийм билдинг на Европарламента на тоя плаж и ние да минем и да ритнем подпората, ииихуууууу,ахахахахаха.....