Quantcast

Желю Желев: Сгрешихме, че не забранихме БСП

OFFNews Последна промяна на 09 ноември 2013 в 12:23 12119 58

Желю Желев
Желю Желев

 

"За мен най-големият ни пропуск и най-голямата ни грешка беше, че не осъдихме Тодор Живков и ЦК на БКП за това, че те тръгнаха да харизват България на Съветския съюз като 16-та република- След тяхното осъждане щяхме да забраним БКП и БСП като партии престъпници."

Това заявява Желю Желев - президент на България в периода 1990-1997 г. - в интервю за в. "Труд".

По думите му действията на БКП са били национално предателство.

„Ние можехме да ги осъдим, обаче не се намериха хора и сили у опозицията, които да се заемат с тази работа", допълни Желев.

„След тяхното осъждане щяхме да забраним БКП и БСП като партии престъпници. Както направиха руснаците една година по-късно, когато забраниха КПСС след неуспешния опит за преврат в Москва. Това е най-голямата грешка на нашата демокрация според мен. България щеше да бъде много по-напред от редица балкански страни", каза още първият демократично избран президент на страната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.11 2013 в 13:06

Всичките досиета на тезгяха - това трябваше да направи някой, но Желю нямаше как да се предаде сам, нямаше нито смелост, нито желание...

Всъщност се оказа, че в БГ е доста трудно да се намерят трима приятели, от които поне единият да не е гад. И тогава кой можеше да извади досиетата? Нали това ще означава да извади досиетата на най-близките си, на баща си, на брат си, на сина си... Съветските другари така ни бяха овъргаляли в мръсотията си, че никой не посмя да предложи да се изчистим, за да не лъсне и неговата собствена мръсотия. А на много хора в мръсотията им беше добре. Болката е малка, срамът е голям...
И така на територията, населена с българи, нищо не се промени. Освен, че на най-гадната част от мръсниците им се даде рупор, за да крещят, вместо да доносничат. И започнаха да вадят избирателно списъци, да удрят през ръцете неудобните, да купуват медии, да плащан на тролове... и така ще бъде.

"Така е тръгнало и така ще върви, няма да стане по-добре. Любовта бяга от човешките сърца, хората не са вече братя"

Българинът не е отрепка от вчера...

10.11 2013 в 13:01

Сгрешихме ние, че ти повярвахме през 1989 г, простако безпаметен и сега дълбоко съжаляваме, че тръгнахме след теб. Ти и твоята шайка от псевдодемократи измъкнати от адвокатските кантори и безполезните институти на БАН, ни заведедохте във вонящо блато и предадохте България на нейните врагове. Народа сега тъне в робска мизерия, благодарение на вашето предателство, а ти заедно с пет- десетте хиляди хитри подлеци, ограбили България и българския народ, си живеете добре. Не те ли е срам да получаваш и харчиш парите на народа, които незаслужено получаваш от него като бивш президент.

10.11 2013 в 12:33

Да сравняваш ЕС със СССР е все едно да сравняваш Тосканския архипелаг с Архипелаг ГУЛаг.
Идиот!

10.11 2013 в 09:19

„Ние можехме да ги осъдим, обаче не се намериха хора и сили у опозицията, които да се заемат с тази работа”, допълни Желев." Големият проблем беше, че нямаше ОПОЗИЦИЯ в България! Тази псевдо опозиция беше създадена от Луканов и това бяха поредните ГРАБИТЕЛИ и ОПУСТОШИТЕЛИ на България! Вижте списъка на хората, които се срещат с Луканов след 9.11.1989 г. Желев се чуди как да прикрие пагубните си за България решения - реституция, приватизация и т. н. В коя държава върнаха цели заводи на уж бивши собственици преди 1944 г., къде бяха разграбени заводи и стопанства. Къде синовете на бивши лидери - комунисти станаха министри? Каква е тази соц партия, която води толкова ДЯСНА политика и залъгва с лъжи старите хора?

10.11 2013 в 01:44

Единственото нещо, заради което Костов може да бъде уважаван, е тази му позиция.

10.11 2013 в 01:38

Абсолютно прав сте докторе.

09.11 2013 в 22:52

Жельо се чуди как да замаже грешките си които спокойно могат да бъдат наречени престъпление. Нещо повече, създават усещането за съзнателно сътрудничество и помагателство на комунистите. Боянските ливади, Бриго Аспарухов до него... това не е само глупост.

А относно забраната на БСП - каква полза, щяха да се основат под друго име и чистички като ангелчета. Той самият си го признава с примера който дава с Русия, да не би сега тя да е демократична държава? Не забрана а лустрация ни трябваше и чистене на БКП/ДС/КГБ/ГРУ кадрите навсякъде. Но кой да го направи като то самото СДС гъмжеше от ченгета по върховете? Имам съвсем ясното усещане, че създаването на едно контролирано СДС беше част от сценарият, не може да се обясни другояче толкова ченгета там.

09.11 2013 в 22:24

СТАВА ДУМА, ЕСТЕСТВЕНО, ЗА ПУ..., СОРИ ПОЛЯ.

09.11 2013 в 22:22

МММ, ЧЕРВЕНАТА БЪЛХИЧКА ИЗПЪЛЗЯ И СЕ ИЗАКА.

09.11 2013 в 22:20

ЖУЖИ, ВЕЧЕ ПРЕКАЛИ И ЩЕ СЕ ОБАДЯ НА 112. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ТИ ДАДЕ ХАПЧЕТАТА!?!