Зеленогорски: РБ е в пилотската кабина, няма защо да сяда при пътниците

Симона Костадинова Последна промяна на 15 декември 2015 в 14:27 2741 8

"Ние ще останем в това управление, докато имаме гаранции, че ще има реформи. В известна степен това е подкрепа под условие за тези 6 месеца".

Това заяви Найден Зеленогорски в парламента по повод решението на  (РБ) да остане в управлението на страната.

Той обясни, че исканото от РБ ново коалиционно споразумение е, защото "всички знаем, че в известна степен е пропукано доверието между Блока и ГЕРБ". Той е на мнение, че преди новото споразумение трябва да се направи оценка на работата до момента. 

Зеленогорски заяви, че тепърва ще инициират разговори с ГЕРБ.

"Ние сме формулирали приоритети, по които смятаме, че в рамките на 3 и 6 месеца трябва бързо да се реагира и да се осъществят нужните реформи и промени в законодателството - по отношение на антикорупция, по отношение на съдебна реформа, на здравеопазване, образование, администрация, електронно гласуване и много други.

Според него обаче за сега управляващата коалиция "скърца, но функционира гладко". 

По повод възможността да провеждане на предсрочни избори, Зеленогорски заяви:

"Този филм съм го гледал няколко пъти и му знам края - че нито една част от фрагментираната десница няма да бъде в българския парламент, а най-веротно ГЕРБ ще имат самостоятелно мнозинство. Не вярвам, че България и обществото и избирателите искат точно това. В момента ние сме в пилотската кабина и има проблеми, но вместо да помогнем да приземим самолета, не ми се иска да сядаме в момента при пасажерите".

Зеленогорски обясни, че на този етап Кънев остава съпредседател на парламентарната група на РБ. Той добави, че досега никой от депутатите на ДСБ не е поискал да напусне групата. Според него няма да има проблем депутати, част от управляващата коалиция, и такива, които са в опозиция, да са част от една ПГ. Трябвало обаче да се "прецизира механизмът на взимане на решения".

"По основните приоритети и някои важни за нас проблеми, няма да имаме проблеми за единно становище и мнение на парламентарната група на РБ. Ще има и моменти, в които те наистина ще гласуват опозиционно", каза Зеленогорски.

Той коментира и предложението на Кънев Борисов да разпусне сегашното правителство и ГЕРБ да състави ново в рамките на този парламент:

"Тук говорим за реалистичност, аз може да искам да стана президент на Америка, но не съм американски гражданин. За нас е по-реалистично да подпишем ново споразумение в рамките на това правителство и да се опитаме да прецизиране машината така че да заработи машината в полза на гражданите", каза Зеленогорски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2015 в 19:06

Тоя в пилотската кабина може да бъде само някой от педалите.

15.12 2015 в 16:24

Току-що за малко щях да се спъна, да падна и да се ударя и от удара щях да получа просветление, че записите на разговорите между Ченалова и Янева са лабораторно упражнение на професионални манипулатори с престъпни намерения, а протестите довечера - акция на лабораторни плъхоци и заблудени овце.

15.12 2015 в 16:03

РБ не е в пилотската кабина. РБ е на задницата и ближе задника на Борисов

15.12 2015 в 15:34

Ох, Баня !
Ох, КЕФ !

Костококите от ДС(б) ръфат партньорите си с които до вчера се целИваха.

Ох, Баня !
Ох, КЕФ !

Зеленогорски, смачкайте змийчето от Драгалевци.
Сега ти е паднало.
Извади му зъбите и си направи герданче с тях.
А главата я изпрати подарък на ментора му Манго или на спонсора му Цветан Василев в Белград.

15.12 2015 в 15:22

А бе ЗЕЛЕНОТИКВЕВ,какво правиш като си в пилотската кабина?Крепиш топките на главния пилот ли?Тези от така наречения БЕЗ РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК са като патове.Колкото по ги блъскат в стената толкова по-висока викат ПАК,ПАК,ПАААААААААААААААК!Наивници!Просто да се чуди човек що за мозъци носят,че не виждат как ги сливосват като великденски козунаци и след това ги пускат по пързалката.Не се ли усещат,че имат работа с най-големия тарикат появявал се до сега в политиката ни?Явно са забравили чий ученик е!!!

15.12 2015 в 15:03

били в пилотската кабина. На кой самолет? На селскостопанската авиация за пръскане на житото ли? Там дето кацат край Плевен на поляната?

15.12 2015 в 15:02

Искам да слязаа!

15.12 2015 в 14:47

На РБ сега му е паднал кокала. Не виждам причина да го пуска... МУАХАХАХАХА