Зеленогорски: Бъчварова ще е гаранция за реформи в МВР

OFFNews 10 март 2015 в 12:43 3468 4

Снимка Булфото/архив

Найден Зеленогрски

Изборът на г-жа Бъчварова (вицепремиерът Румяна Бъчварова) за министър на вътрешните работи е гаранция за силна политическа воля за продължаване на реформите в Министерството на вътрешните работи.

Това каза днес пред БНТ Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок.

Нямаме съмнения в качествата и възможностите на Румяна Бъчварова да се справи и нямаме съмнения, че ще намалее устремът за реформи в МВР и сигурността, допълни Зеленогорски.

Според него е парадоксално, че съотношението в системата на МВР е на трима униформени полицаи да има един администратор. 

По думите му има решение на управляващата коалиция на всички позиции, извън политическите, да се назначават само хора кандидати минали конкурс и че ще се ускорят законите, от които зависи високото темпо на реформите.

На въпрос за структурата на правомощията на вицепремиерите, той отговори, че е нормално да има реорганизация на отговорностите на Меглена Кунева и Румяна Бъчварова.

Той опроверга да е обсъждана в РБ смяната на образователния министър проф. Тодор Танев, каквито публикации в медиите се появиха вчера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови