Засекретиха доклада с причините за катастрофата на военния Ми-17

OFFNews 09 юли 2018 в 15:02 4879 1

Засекретиха доклада с причините за катастрофата на военния Ми-17

Докладът, с който се разглеждат възможните причини за катастрофата с военния хеликоптер Ми-17, е засекретен. Това съобщиха от Министерството на отбраната. 

При инцидента на 11 юни загинаха двамата пилоти капитан Пламен Пантилеев и капитан Стоян Неделчев.

Комисията за разследване на авиационното произшествие е завършила работата си и докладът ще бъде предоставен на Военно-окръжна прокуратура - Пловдив. Окончателното заключение за причините за катастрофата ще бъдат дадени от Военно-окръжна прокуратура – Пловдив след приключване на досъдебното производство, уточняват от МО.

Първоначалните версии и на прокуратурата, и на министерството сочеха към техническа неизправност. Близо месец по-късно военният министър Красимир Каракачанов обяви, че вече е разколебан по отношение на тази версия. 

Както стана ясно хеликоптерът е преминал основен ремонт през 2016 година. Поръчката за 3.7 млн. лв. без ДДС е спечелена от "Терем" ЕАД, която е собственост на Министерството на отбраната. 

Междувременно тази сутрин от ВМА в добро здравословно състояние бе изписан офицерски кандидат Алексей Каменов, борден техник на авариралия хеликоптер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови