Започват още два лъча на метрото

OFFNews Последна промяна на 11 август 2015 в 09:05 18806 29

Тази година започва изграждането на централната част от третия лъч - от Малък градски театър зад канала до "Красно село". Възложила съм да започе и работата в участъка към "Овча купел". До четири години двата ще бъдат завършени с българско и европейско финансиране. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по бТВ.

Ремонтът при НДК трябва да бъде довършен до края на годината, с изключеине на пространството пред самия НДК, където бяха установени сериозни проблеми с хидроизолацията - този участък ще го правим догодина, каза още Фандъкова. 

Тя подчерта, че вече е започнало и по-масираното ремонтиране на кварталните улици, изграждат се изцяло 30 от тях.

До края на август ще бъде пуснато изцяло движението по бул. "Черни връх" до улица "Сребърна". В момента се извършват процедури по отчуждаване, а най-късно напролет булевардът ще бъде пуснат изцяло. 

В някои случаи улиците са непроходими, защото върху тротоарите са паркирани автомобили. За да предотвратим това, сме поставили над 120 000 колчета. За 3 години сме ремонтирали над 120 км тротоари, но предизвикателството още е много голямо, заяви Фандъкова по повод недоволството на майките от непроходими тротоари и подлези. 

Подлезите са изграждани преди много години. За да решим проблема на Ларгото, като втори етап се предвижда изграждането на асансьор при "Света Неделя", проектира се асансьор и откъм ЦУМ. Втори асансьор ще има и метростанция "Люлин".

Към края на годината ще сме построили общо 80 детски градини, тази година ще бъдат отворени 8 нови, допълни Фандъкова. 

Аз съм действащ кмет, предизборна кампания ще водя в последния месец, предвиден за това. Надявам се кампанията да е с нови идеи за София, а не за политиканстване. Някои от опонентите искат да решават национални проблеми, а други вътрешнополитически. Моята кампания ще е разговор за София, категорична бе Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.08 2015 в 11:22

Благодаря на г-жа Фандъкова за метрото и подкрепата, която оказа на Протестите #ДАНСWithMe. Благодаря и за това че София е малко по-чиста от преди, но остава потънала в прах. Няма по-мръсен град в България. Също ѝ благодаря и за терора, който осъществява Центъра за градска мобилност в София, захващайки се за всяка запетая в закона. Благодаря също и за колците в центъра на столицата, които намалиха капацитета за паркиртане наполовина, без да се помисли за алтернативи. Нацвъкаха колци навсякъде и там, където няма нужда, а пари за дупките - пак няма...

13.08 2015 в 00:43

Тва хубаво ама айде най-сетне да се захване и с проблема с кучетата. Постоянно има нахапани хора и току някой убит.

12.08 2015 в 15:36

Благодаря за цензурата. Хау!

12.08 2015 в 11:53

На Фандъкова не и трябва предизборна кампания , това което е направила за София досега е нейната кампания. Колкото пъти се кандидатира за кмет, толкова пъти ще гласувам за нея. А че имало още много ненаправено, анджек де, нали за това ще си я изберем пак. Ненаправеното ни е наследство от предишните кметове, тя ще го направи.

12.08 2015 в 02:42

... оп!ааааааа... загрях... ше докарат метрото до ПЕТОЛЪЧКА!!!

хахахахахахахахахаха

(че на белокопитово Сър_Пичук нещо не ги докараха като Визия)

хахахахахахахахахахаха

12.08 2015 в 02:38

тоя тъп компир е по-зле и от омБОСТАНката,"набожната" мазолова

хахахахахахахахахахаха

(очакам по спирките на метрото да турят параклиси... а във всеко влакче да се турне молитвен, майчиноговорен вагон... дето се оди по чорапи и да гъгне некъф дервиш, а до него да стърчи костюмиран и зомбясал комсомолец от БХК, преводач, демек...)

хахахахахахахахахаха

11.08 2015 в 17:53

А безумството с кръчмите по "Витошка" така и не отстранихте. Един ден протпестираха хората, уж минаха инспектори - и толкова. Пак кръчмите са до пейките.
А нелепите наредби да не се тупа през балкона и да не си мием къщите с питейна вода?
И защо тихомълком отпадна забраната за продажба на цигари/алкохол срещу училищата??? Защо??????

11.08 2015 в 13:44

ебания гейзер защо мълчи?
влади кур в устата ли държи?

май изпълнява в точ руското "Разсходимся. Нас наебали!"

11.08 2015 в 13:18

Последна промяна в 12:26 на 12 фев 2014г.

Кметовете на райони в големите градове вече ще се избират пряко. Днес депутатите приеха предложението на БСП, включено в проекта на нов изборен кодекс, и отхвърлиха искането на ГЕРБ да се запази сегашното положение, при което общинският съвет избира районните кметове. Изборният закон се обсъжда на второ четене в пленарната зала.

Така се връща положението отпреди 2010 г., когато при управлението на ГЕРБ прекият избор беше отменен. Промяната засяга само градовете с районно деление – София, Пловдив и Варна.
В дебатите от ГЕРБ изтъкнаха, че районните кметове не разполагат с достатъчно правомощия, а прекият им избор спъва работата на общините, които трябва да съставят работещ екип. Данаил Кирилов (ГЕРБ) посочи, че въпреки че районите имат собствени бюджети, те не касаят капиталовите разходи и на практика не управляват големи проекти.ЦЯЛ ЕДИН МАНДАТ С КМЕТЧЕТА НАЗНАЧЕНИ ОТ КОЙ?
ОТ КОЙ БЕ?! Зашморцан и заметлявен гейзер.
:)))))))


11.08 2015 в 13:11

Искам да чуя Фандъкова за това как ще се справи с гетото пълно с араби, африканци и прочие, което бавно и славно се затвърждава в района на Женския пазар!
Там трябват брутални мерки, иначе след 5 - 10 години няма да се чува българска реч там и на квартала ще му викаме малкия Дамаск.