Заплатата на Волен запорирана

OFFNews 20 декември 2013 в 17:01 4409 1

Волен Сидеров
Волен Сидеров

Депутатската заплата на лидера на „Атака“ Волен Сидеров ще бъде запорирана. Това става ясно от документи, които бяха публикувани от информационния сайт „Пик“.

На 14 декември бургаският частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова е издала запорно съобщение до главния счетоводител на Народното събрание за това, че е наложен запор на заплатата на Сидеров.

Причината за запора е, че Сидеров е осъден по обвинение за клевета и той трябва да плати 5000 лева на Валентин Касабов, зам.-председател на Национален фронт за спасение на България (НФСБ).

Запорното съобщение е издадено на основание на Изпълнителен лист на Апелативния съд в София на 6 юни 2013 година. С Изпълнителния лист Сидеров се задължава да изплати 5000 лв. за причинени неимуществени вреди от изявление във в. „Уикенд“ от 31 януари 2010 година.

OFFNews се свърза със съдия-изпълнител Божилова. Тя отказа да коментира автентичността на документите. Аргументът ѝ е, че законът не дава право да се коментират страните по делото и да се изнася информация по него на трети страни. Божилова обясни, че публикуването на документи в такъв случай е подсъдно.

От пресцентъра на „Атака“ отговориха, че не коментират глупости, а Волен Сидеров не отговаря на телефонни позвънявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови