Зам.-шефът на СДВР се припозна в прякора Миро Тигъра от аферата с Живко Коцев

OFFNews 11 април 2024 в 14:43 5821 1

Мирослав Данаилов

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Мирослав Данаилов

Зам.-директорът на СДВР старши комисар Мирослав Данаилов отрече да познава сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал, но се припозна в използвания от бившия министър на вътрешните работи Иван Демерджиев прякор - Миро Тигъра.

По-рано днес бившият министър заяви, че "служител на висока позиция в СДВР с прозвището Миро Тигъра" поддържа тесни взаимоотношения с хора, близки до контрабандист на име Паскал.

"Искам да попитам Калин Стоянов пак във връзка с въпросния Паскал, дали му е известен един служител с прозвището Миро Тигъра, който е на висока позиция в СДВР, кой го назначи този човек. Известно ли му е дали този човек поддържа тесни взаимоотношения с хора, близки до въпросния Паскал?", каза Демерджиев. 

Паскал е прякорът на Никола Никола, срещу чийто контрабанден канал бе проведена акция, в която бяъха задържани шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова и баща и син Марин и Стефан Димитрови.

Данаилов обясни, че познава човек с име Паскал, което обаче не е от оперативно интересно и рожденото име му е такова.

"Оперативно интересно лице с прякор Паскал и рождено име Никола и още прякори "вуйчото" и други - не ми е известно. Изключвам каквато и да е възможност с това лице с прякор Паскал да сме били по едно и също време на едно и също място или пък да сме общували по какъвто и да е начин - през хора, комуникатори - на каквато и да е тема", коментира зам.-директорът на СДВР.

За изпозвания от Демерджиев прякор "Миро Тигъра", Данаилов обясни, че е убеден, че става въпрос именно за него.

Зам.-шефът на СДВР обаче няма да търси правата си по съдебен ред.

След думите на Демерджиев, че новият главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев е експерт по трафик на нелегални мигранти и наркоразпространение, от МВР изпратиха позиция:

"Думите на г-н Демерджиев по адрес на главен комисар Димитър Кангалджиев са неистини, нещо повече - лъжи, изречени в национален ефир".

В началото на годината бившият вътрешен министър обяви, че има оперативна информация, според която Кангалджиев е замесен в трафик на мигранти. Последва позиция на МВР, като от министерството заявиха, че Кангалджиев ще търси правата си в съда. 

Оттам припомниха, че лично Демерджиев, в качеството си на министър на вътрешните работи, е назначил Димитър Кангалджиев за титулярен заместник-директор на ГДБОП и го е наградил с „Почетен знак на МВР" - III степен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

11.04 2024 в 16:16

Сега всички да се изпонатопят, изпосъдят.. Пък ние ще се погрижим за борбата с престъпността...Колко му е! МВР е заето със себе си, (и понякога с нас, да ни понабие) не може да се занимава с друго...Колко му беше бюджетът?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки