Зам.-кметът по транспорт на София: Заобикаляйте Лъвов мост

OFFNews 24 февруари 2014 в 18:14 4232 0

Снимка Сергей Антонов

Тапа на Лъвов мост заради ремонта.

Апелът ни към гражданите е да използват алтернативни трасета за придвижване в участъка на пл. „Лъвов мост”, обяви зам.-кметът на по транспорт на София ЛюбомирХристов.

Дългоочакваният ремонт на моста, който ще го превърне в кръстовище на две нива, започна на 15 февруари и ще продължи до края на октомври тази година.

Има няколко варианта за обходно преминаване: бул. „Тодор Александров”, ул. „202” покрай с връзката на бул. „Ген. Данаил Николаев”, ул. „Козлодуй” и бул. „Мария Луиза”, уточни Христов.

Той напомни, че затрудненията при такъв мащабен ремонт са неизбежни.

„Предприетите мерки в организацията на движението около пл. „Лъвов мост” са свързани със запазване на постоянно движение по бул. „Сливница” в двете посоки по време на изграждане на строителството.

Движението в момента се извършва в две ленти в посока, а досега булевардът функционираше с три ленти, плюс бус–лентата, т.е. намалението на пропускателната способност е 50 %.

Това забавя времето за преминаване, но все пак не е цялостно затваряне”, обясни още зам.-кметът. 

Хората с карта за градския транспорт за една линия в райна на Лъвов мост ще могат да я използват за движение, като пътуват с други превозни средства до пл. Сточна гара, оявиха още от кмеството.

Става въпрос за тролеите №6 и №7, които досега минаваха през Лъвов мост, а сега са с променен маршрут по бул. „Сливница” надясно по ул. „Опълченска" и през пл. „Руски паметник” към кино „Одеон” и обратно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews