Ремонт на „Лъвов мост” затваря северното платно на „Сливница” до 1 юли

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2014 в 16:44 2177 3

От 7:00 часа на днешния 23 февруари до 24:00 часа на 1 юли се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Сливница” от ул. „Г.С. Раковски” до бул. „Христо Ботев”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Трамваите ще продължат да се движат. Промяната се налага заради изграждането на пътния възел „Лъвов мост”.

Движението на превозни средства ще бъде двупосочно в южното платно на бул. „Сливница”. Включването в южното платно започва от ул. „Г.С. Раковски” и се възстановява през моста на бул. „Христо Ботев”. Разрешено ще бъде преминаването през площад „Лъвов мост”, напречно на бул. „Сливница”.

Движението на трамваите по линии 12 и 18 остава същото. Променя се променя маршрутът на автобусните линии с номера 11, 86, 309, 310 . Те ще се движат от пл. „Сточна гара” по северното платно на бул. „Сливница”, наляво през моста на ул. „Г.С. Раковски”, надясно по южното платно на бул. „Сливница”, надясно през моста на бул. „Христо Ботев”, наляво по северното платно на бул. „Сливница” и по маршрута си. В обратна посока промяна няма да има, автобусите ще се движат в южното платно на бул. „Сливница”.

В посока бул. „Христо Ботев” за автобусите се разкрива временна спирка „Лъвов мост” в южното платно преди площад „Лъвов мост”. Закриват се спирки „Площад "Лъвов мост” и „ул. Княз Борис Трети”, намиращи се от страната на северното пътно платно на бул. „Сливница”.

Линии с номера 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413 в посока Централна гара ще се движат от пл. „Сточна гара” по ул. „Константин Стоилов”, наляво по ул. „Козлодуй”, надясно по бул. „Княгиня Мария Луиза” до Централна гара. В обратна посока движението не се променя, то остава в южното платно на бул. „Сливница”.

В посока Централна гара автобусите ще спират на спирка „Пл. Сточна гара” на ул. „Константин Стоилов”; сп. „Ул. Козлодуй”, на ул. „Козлодуй”, преди кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.02 2014 в 08:57

Хаха вчера умрях от кеф - карам си по Сливница откъм Сточна Гара и после влизам в насрещното.

Нямаше никой.

Хората още не се бяха усетили как е преустроено движението.

Иначе днес сигурно е ад.

^_^

На връщане даже имаше само едно платно в посока Сточна, защото другото го бяха оградили за някакви машини. Определено няма да е забавно минаването от там. Дано до края на годината да е завършено...

ПП Някой на ясно ли е каква е идеята? Само едното кръстовище ли искат да го направят на две нива или двете?

23.02 2014 в 19:08

За добро е, ще се търпи!

23.02 2014 в 17:50

Да му мислят бачкащите в тази посока