Захариева приема специалния представител на Скопие Владо Бучковски

OFFNews 09 декември 2020 в 07:59 1665 0

Нови разговори между България и Северна Македония предстоят днес. Отношенията между двете страни остават обтегнати, след решението да не подкрепим Скопие за преговори за присъединяване към Европейския съюз. 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме днес специалния представител на Северна Македония за България Владо Бучковски. Очаква се той да разговаря и с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Красимир Каракачанов, както и с президента Румен Радев.

Преди дни проф. Бучковски коментира по БНР, че правителството в Скопие е наясно за необходимостта да изготви пътна карта, с която да покаже, че се придържа плътно към изпълнението на Договора за добросъседство с България. 

„Вярвам, и го знам, че докато ние разговаряме, екипите на министерствата на външните работи – на България и нашето, работят по формулировките, които ще покажат, че и без подкрепа от когото и да е било, ние от Западните Балкани, съседите с обща история, можем да намерим решение за общото ни бъдеще“, каза Бучковски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови