Захариева: Някои си мечтаят за постовете, които са ми предлагали и съм отказвала

ОFFNews Последна промяна на 18 декември 2015 в 11:25 4569 7

"Не знам кой от вас е следил моята политическа кариера. Само мога да кажа, че някой може да си мечтае само за постовете, които са ми предлагали и съм отказвала".

Това каза от парламентарната трибуна новият правосъден министър Екатерина Захариева минути преди депутатите да я изберат за поста.

Според Захариева кариерата й показва, че постовете никога не са й били цел.

"Това, което съм правила, е да нося отговорност и да заемам постове в едни от най-трудните моменти на държавата", каза тя.

Новият министър обясни, че ще търси подкрепа за съдебната реформа от всички политически сили, независимо дали днес са я подкрепили или не. Тя обясни, че ако не може да се намерят законови решения, то поне ще се започнат дебати по отделните теми.

"Убедена съм, че в правовата държава върховенството на правото и справедливия и независим съд, са цели, които са много по-важни от политическите различия, от харесване и нехаресване. В това аз разбирам понятието национален приоритет", каза тя.

Захариева обясни, че днес не иска да дава напразни обещания.

"Мисля, че качествата на един министър се доказват с неговата работа, а не с личната оценка на някои", каза тя.

Тя заяви, че няма да влиза в "политически и задкулисни договорки", както и няма да изразява лично мнение или оценка за когото и да било.

"При 25 години правене на реформи, започване и актуализиране на стратегии и все по-ниско доверие в съдебната власт, няма как хората днес да не са нетърпеливи, да не очакват видими резултати веднага, които за съжаление аз няма как да обещая. Това, което мога да заявя пред вас днес е, че ще направя всичко възможно, както съм го правила досега", обясни Захариева.

По думите й може да загубят още 2 или 3 години, за да се обяснява какво може да свърши, но не е възможно в момента, или "да се стъпи на промените в Конституцията и да се променят законите, така че да върнем самочувствието на магистратите и доверието на хората в тях".

Тя благодари на депутатите, които са гласували за нея и заяви, че министрите трябва да се избират заради личните им качества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.12 2015 в 15:21

Тъпа и нахална, идеална е за кукла на конци и нищоправене!
Евалла, Боко, Пеевски и аги!

18.12 2015 в 13:02

"при Бойко на среща" - правилният термин е "на разходка в парка", на срещи никой не ходи.

18.12 2015 в 12:42

А може да е ходила при Бойко на среща, видяхме или по-скоро чухме как ги оправя нещата батя ти.... Nh

18.12 2015 в 12:15

"Мисля, че качествата на един министър се доказват с неговата работа, а не с личната оценка на някои", каза тя.

Напълно съм съгласен с тая очевидна мъдрост. Може ли някой да изброи какво е свършила уважаемата дама досега и как това я класира за министър?

От биографията изглежда като дребен чиновник от треторазреден университет, която неизвестно защо се е присламчила до Спящия по ПаркинЗите и е прехвърчала покрай него от пост на пост.

Без да свърши нищо важно.

18.12 2015 в 12:12

То за всеки пост има "някой", който да мечтае за него, въпросът не е в това. Въпросът е става ли секретарката на Подчехлюв за министър.

Става, ако целта е да се тури едно личице пред пълния блокаж, който спретнаха от Бостан+дребните тикви.

18.12 2015 в 12:09

Да попитам, тази жена винаги ли се е обличала така нестандартно, в такива сигнални цветове? Или специално за случая?

18.12 2015 в 11:59

Ебаси кифлата! Само някой с нейното тъпо чиновническо мислене може да се изцепи така!